METEO. Vremea nu se mai îndreaptă... Un val de AER POLAR atinge România

METEO. Vremea nu se mai îndreaptă... Un val de AER POLAR atinge România

Deși suntem în mai, vremea nu se mai îndreaptă. Dimpotrivă, un val de aer polar, dinspre Rusia, va atinge România în perioada următoare.

Potrivit specialiştilor, temperaturile vor fi neobişnuit de mici în perioada următoare, potrivit Severe Weather. Un val de aer polar, provenit din nordul Rusiei, va lovi, începând cu ziua de vineri, Europa. 

Temperaturile extrem de scăzute pentru această perioadă a anului vor afecta mai ales regiunile din vestul ţării, începând de duminică, iar de luni frigul se va extinde în aproape toată România.

Țările din Europa Centrală vor fi cele mai afectate, astfel încât dimineaţa temperaturile vor putea ajunge chiar la zero grade, cu diferenţe de până la 10 grade în minus faţă de media normală în această perioadă a anului.

Tornada ucigașă. Record istoric în luna mai. Ce se poate întâmpla în România

Meteorologii avertizează că aerul rece, venit din regiunea polară, a cauzat instabilitatea din ultimele zile, iar începând de duminică vremea va intra într-o răcire accentuată.

Reamintim că perioada de după Paști și de 1 Mai a fost marcată de furtuni puternice, culminând cu tornada din județul Călărași, care, la Drajna, a spulberat de pe șosea un autocar plin cu călători.

Sute de familii din județul Călărași au rămas fără energie electrică după tornada din zona localității Drajna. În aceste momente, sunt afectați 447 de abonați din Călărași, Dragalina, Grădiștea, Jegălia, Modelu, Perișoru și Rosetti. Vântul a suflat cu peste 180 km/h. 

Avertisment apocaliptic despre tornade. Ce ne așteaptă în mai și iunie. Previziunea îngrijorătoare a specialiștilor

Meteorologul Mihai Timu a fost întrebat dacă ar trebui să ne obișnuim cu astfel de fenomene, iar acesta a răspuns: „Cu siguranță ar trebui să ne obișnuim, pentru că, așa cum anunțam, în ultimii 10-15 ani, faotul că temperatura medie la nivelul globului pe uscat și pe ocean este în creștere înseamnă o energie mai mare, o cantitate mai are în sistem. Se evaporă tot mai mulți vapori deasupra oceanelor și prin urmare norii se dezvoltă și mai mult pe verticală. Cu cât norii se dezvoltă mai mult, cu atât fenomenele sunt mai violente sub ei. Iar noi ar trebui să ne obișnuim cu astfel de fenomene. Cea mai vulnerabilă zonă este Câmpia Română”

 

Ne puteți urmări și pe Google News