Dăncilă, scrisoare comună cu alți oficiali pentru Macron și Merkel. Ce se solicită la vârful UE

Dăncilă, scrisoare comună cu alți oficiali pentru Macron și Merkel. Ce se solicită la vârful UE

Premierii din Grecia, România şi Bulgaria au transmis o scrisoare comună lui Emmanuel Macron şi Angela Merkel prin care pledează acceptarea Serbiei în Uniunea Europeană. Potrivit celor trei oficiali, parcursul european al Serbiei este o garanție a asigurării stabilității în regiune.

Cei trei premieri au pledat pentru accelerarea parcursului european al Serbiei, scrie publicația I Efimerida, citată de Rador. Anunțul a fost făcut de preşedintele sârb Aleksandar Vučić într-un interviu pentru postul de televiziune Tv Pink.

„Prim-miniştrii Alexis Tsipras, Viorica Dăncilă şi Boiko Borisov au transmis o scrisoare comună preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, şi cancelarului german, Angela Merkel, prin care cer accelerarea procesului de aderare a Serbiei în Uniunea Europeană”, a declarat Vučić.

Preşedintele Serbiei a precizat că cei trei premieri îşi exprimă convingerea că prin accelerarea procesului de integrare europeană a Serbiei se asigură stabilitatea în regiune. Conținutul integral al scrisorii nu a fost încă făcut public.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Prietenii Tsipras, Dăncilă şi Borisov au trimis o scrisoare lui Merkel şi Macron prin care se declară în favoarea stabilităţii şi securităţii în regiune şi cer ca procesul de aderare a Serbiei să avanseze mai rapid. În mod special au pus accent pe accelerarea procedurilor de integrare europeană a Serbiei. Le mulţumesc pentru acest lucru. Până acum, această scrisoare nu a fost cunoscută opiniei publice”, a spus Aleksandar Vučić în interviul său pentru postul de televiziune Tv Pink.

Viorica Dăncilă se află, miercuri şi joi, în vizită în Polonia. Aceasta va fi prezentă la Conferinţa şefilor de guvern ai statelor din Europa Centrală şi de Est care au aderat la Uniunea Europeană după 2004. De asemenea, premierul va lua parte și la ceremonia comemorativă de la Birkenau.

La conferinţa programată miercuri vor fi prezenţi prim-miniştri din Bulgaria, Cehia, Croaţia, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Slovacia şi Ungaria, arată un comunicat al Executivului. Viorica Dăncilă va avea şi o întâlnire bilaterală cu omologul său polonez.