Cuțitarul din fereștie era hărțuit și a încercat să se apere

Cuțitarul din fereștie era hărțuit și a încercat să se apere

Ies la ivealã detalii incredibile în cazul băiatului de la Ferești, care a înjunghiat miercuri seara trei elevi lângã Piața Traian din Vaslui. Agresorul a susținut în fața instanței că de o lună era amenințat cu bătaia de către rivalii în care a băgat cuțitul.

Conform Vremeanouă.ro, băiatul a ajuns să umble cu cuțitul la el de teamă că va fi bătut. De altfel, imediat după ce i-a înjunghiat pe cei trei, el și-a sunat mama, dar nu s-a dus acasă, cum i-a cerut aceasta ci a rămas ascuns, în scara unui bloc, de unde putea vedea manevrele de salvare a victimelor sale, mai arată aceeași sursă.

În final, Trofin s-a predat oamenilor legii aflați la locul faptei. Băiatul nu este însă ușă de biserică. În urmă cu doi ani a fost implicat într-un caz de corupere sexualã, fapta petrecându-se în toaleta școlii din comună. Împreunã cu familia, a fost monitorizat si consiliat timp de trei luni de cãtre inspectorii DGASPC Vaslui.

Andrei Iulian Trofin a primit joi mandat de arestare preventivã pe o perioadã de 30 de zile, procurorii acuzându-l de tentativã de omor calificat, mai arată sursa citată. Dacã vicitmele nu ar fi fost îmbrãcate cu haine groase, și-ar fi putut pierde viața în urma atacului, au concluziioonat legiștii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Agresorul -victimă

Andrei Iulian Trofin era elev la Liceul “Stefan Procopiu” din Vaslui. În ziua incidentului tocmai ieșise de la ore, și până să ia autobuzul spre casă a mers la un bancomat să scoată niște bani.  Pe drum s-a întâlnit cu acest grup de tineri din Vãleni și Solești, care au început sã-l înjure, sã-l ameninte cu bãtaia, iar unul dintre ei chiar a încercat sã-l loveascã. Acela a fost momentul în care băuatul a scos cuțitul și a atacat.

 “Era un grup de vreo nouã persoane. Nu i-am observat înainte de a trece strada. Când am ajuns pe trotuar, Adelin ( n.r. unul dintre bãietii rãniti) s-a împins în mine si m-a întrebat dacã sunt smecher. Nu era prima datã când interactionam cu el. Mã mai amenintase cu bãtaia de mai multe ori, cã-mi va scoate dintii din gurã. De fricã, am decis sã iau cutitul cu mine la scoalã. Era a doua oarã când îl aveam în geacã. Mã gândeam cã dacã o sã mã mai ameninte, îl voi speria cu cutitul”, a declarat Andrei Trofin în fata judecãtorilor, conform Vremeanouă.ro.

Cei trei elevi care au fost tãiati cu cutitul au fost transportati de urgențã la Spitalul Judetean Vaslui.