Statistica oficială din Spania arată scăderea masivă a numărului de români din această țară. Unde au plecat conaționalii noștri din 2013 încoace

Statistica oficială din Spania arată scăderea masivă a numărului de români din această țară. Unde au plecat conaționalii noștri din 2013 încoace

A devenit deja istorie ceea ce se spunea pe vremuri despre Spania, anume că este una dintre atracțiile de bază ale românilor care își căutau de lucru în străinătate.

Se spunea cu ani în urmă că în Peninsula Iberică sunt aproape un milion de conaționali ai noștri. Număr comparabil cu cel din Italia. Situația actuală arată cu totul altfel. 

Datele comunicate de Institutul Național de Statistică din Spania, referitoare la situația de la începutul lui 2019, arată că în țara aceasta mai trăiesc și muncesc în prezent doar 580.000 de români, arată postul ABC, citat de portalul ziarulromanesc.es. 

Întrebarea e unde au plecat românii care veniseră cu mulți ani în urmă în Spania?

Ne puteți urmări și pe Google News

Eurestat ne spune, susținut și de Institutul Național de Statistică de la București, că 95.000 de oameni s-au întors în propria țară în cursul anului 2017. 

Alți români, dintre cei care munceau în Spania, au luat calea Marii Britanii și Germaniei, în căutarea unor slujbe și evident a unor salarii mai bune.

La ora actuală în Spania se arată că marocanii reprezintă cea mai importantă comunitate de imigranți. 

Românii, care între 2008 și 2013 depășeau 800.000 de suflete, cel puțin oficial, se află acum pe locul secund, din acest punct de vedere.