Şoc în Educaţie. Pedeapsa cu închisoare pentru studenţii frauduloşi

Şoc în Educaţie. Pedeapsa cu închisoare pentru studenţii frauduloşi

Ministrul australian al Educaţiei, Dan Tehan, a prezentat recent un proiect de lege în care susţine o serie de măsuri împotriva studenţilor care trişează la examene. De asemenea, sancţiuni care pot merge până la privarea de libertate ar trebui să se aplice, potrivit ministrului, şi prentru studenţii care folosesc metode frauduloase pentru redactarea lucrarilor academice

Potrivit proiectului vor fi sancţionaţi cu amenzi şi cei care ajută pe studenţi să înşele. În aceste cazuri amenzile vor fi de până la 210.000 de dolari, potrivit romaniatv.net

Măsurile vin după ce au fost raportate foarte multe cazuri în care studenţii au apelat la servicii online de redactare a lucrărilor academice contra-cost.

Potrivit unui sondaj realizat recent, aproape 70% dintre cadrele universitare din Australia suspectează că studenţii lor trisează sau îşi comandă lucrările de pe site-uri care oferă astfel de servicii.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu este corect ca studentii care fac toata munca singuri, care studiaza din greu, sa se confrunte cu concurenta din partea celor care folosesc servicii online de fraudare", a spus Dan Tehan.