Peste 100.000 de persoane vor participa la liturghia Papei Francisc de la Şumuleu Ciuc

Peste 100.000 de persoane vor participa la liturghia Papei Francisc de la Şumuleu Ciuc

Peste 100.00 de pelerini au confirmat că vor participa la vizita papei Francisc la Șumuleu Ciuc, Bacău. Conform organizatorilor, papa Francisc va sosi cu elicopterul în data de 1 iunie la Sumuleu Ciuc și va ține o liturghie timp de aproximativ 5 ore.

De la 1 martie până în prezent, 100.000 de pelerini s-au inscris deja pe platforma online lansata special pentru pregătirea vizitei papei Francisc la Sumuleu Ciuc. Aici se află și un Sanctuar marian si de peste 450 de ani de organizează în Sumuleu Ciuc un celebru pelerinaj cu ocazia Rusaliilor, informează rador.ro

Posibilitatea de înregistrare a fost prelungită până în a doua zi de Paştele Catolic, au anunţat organizatorii la o conferinţă de presă susţinută joi, la Cluj-Napoca. Referentul de presă al comisiei de organizare a vizitei Suveranului Pontif, canonicul Zoltán Oláh, a subliniat că 90% din cei care s-au înregistrat provin din România, iar aproximativ două treimi – mai ales din localităţile din împrejurimi – au anunţat că vor merge pe jos până la Şumuleu Ciuc, un sfert vor veni cu trenul, iar o altă pătrime va ajunge cu autobuzele. La rândul său, episcopul romano-catolic de Timişoara, Pál József Csaba, a menţionat că Papa Francisc mai este numit “construitor de punţi, pontifex maximus” şi şi-a exprimat speranţa că, prin această vizită, Suveranul Pontif va face o punte nu numai între Dumnezeu şi om, ci şi între oamenii de diferite confesiuni şi care aparţin diferitelor naţiuni.

Olah Zoltan, membru in comitetul de organizare al vizitei, a anuntat ca s-au inscris deja online, pe platforma pontifex.ro, creata special pentru aceasta vizita istorica, 100.000 de pelerini.

Ne puteți urmări și pe Google News

„S-au inregistrat foarte multe persoane la data de 1 iunie, la intalnirea cu Sfantul Parinte, este peste asteptarile noastre. (...) Am vorbi de mai multe ori acest aspect, dar credem ca este important sa clarificam anumite erori, anumite lucruri care nu au fost intelese prea bine de-a lungul timpului. Pentru a putea pregati din timp si in mod corespunzator vizita, este nevoie sa stim un numar exact al pelerinilor. De foarte multe ori organizatorii au fost intrebati de acest aspect. Fara inregistrarea pelerinilor nu putem decat sa presupunem si sa nu stim exact numarul. Stiind un numar exact, putem sa informam institutiile statului responsabile cu siguranta", a spus Olah Zoltan.

El a precizat ca, la inregistrarea online, li s-a cerut pelerinilor sa precizeze si directia din care vor veni si care este optiunea lor de deplasare. Astfel, aproximativ 25.000 vor veni cu trenul, alti 25.000 cu autocarul, iar 33.000 pe jos din satele si localitatile apropiate. De asemenea, 140 de persoane si-au declarat optiunea de a veni cu bicicleta, iar 400 cu motocicleta.