Acuze de malpraxis la Spitașul din Reșița: o gravidă a murit la câteva ore după ce a născut copilul

Acuze de malpraxis la Spitașul din Reșița: o gravidă a murit la câteva ore după ce a născut copilul

O tânără femeie din Reșița a murit, sâmbătă, la Spitalul Județean Reșița. Aceasta era gravidă, pe final de sarcină, iar copilul a putut fi salvat în ultimul moment, în urma unei operații de cezariană. Familia a cuză medicii de malpraxis.

În data de 26 martie, tânăra de 32 de ani a ajuns la spital, la Urgențe, cu simptome de viroză respiratorie. Tușea, avea febră, respira cu dificultate. Trei zile mai târziu a murit. Medicii spun că au făcut tot ce era posibil și așteaptă rezultatul analizelor trimise la București care ar putea confirma diagnosticul de gripă. Testul rapid, care i-a fost efectuat, nu a semnalat boala.

Familia tinerei este în stare de șoc. Mama ei povestește că ei pregăteau nunta și botezul, în 20 iulie.

”Raza mea de soare a murit. Am așteptat să-i țin copilul în brațe, să o văd mireasă, iar acum fata mea e mireasă pe masă. Suntem disperați. Știm că nu o mai aducem înapoi, dar am depus plângere la poliție și alertăm autoritățile să și facă datoria. Medicii sunt prea plini de ei, prea mândri, dacă nu își schimbă comportamentul nu va mai merge nimeni la spital la Reșița. Așteptăm rezultatele anchetei și ale autopsiei. Din păcate, medicii nu se uită la noi ca la niște furnici. Fata mea a fost sănătoasă, toate cele 9 luni de sarcină, nu a avut nimic. Medicul ei, care a urmărit sarcina, a spus că e normal să respire greu. Nu vrem să rămână alte mame fără copii. Nu acuzăm pe nimeni, dar așteptăm ca justiția să își facă datoria”, a declarat pentru EVZ mama tinrei decedate.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cauză însă polițiștii au deschis o anchetă, sub coordonarea unui procuror, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, arată Biroul de Presă al Poliției caraș Severin.

Managerul Spitalului Județean Reșița, Waldemar Murgu, a declarat că femeia a decedat în urma unui stop cardioo-respirator. ”Au fost 12 oameni în jurul ei, îmnsă din păcate, deși la primul stop cardiac a fost resuscitată, la al doilea am pierdut-o fizic. Medicii au fpăcut tot ce era posibil pentru a o salva. Femeia a venit la UPU în 26 martie, gravidă în 38 de săptpmâni, a fost internată cu stare febrilă, tuse, simptome de viroză respiratorie, în secția ginecologie, în ideea că era în perioada în care urma să nască. I s-au făcut toate testele și analizele. În data de 29 martie starea ei s-a înrăutățit, a fost dusă pe ATI. În 30 starea ei a devenit critică în sens respirator, s-a detectat o pneumonie, iar la ora 15 a intrat în contracțiile de naștere , astfel că la  ora 15,15 a fost operată prin cezariană, fiind adus pe lume un băiețel sănătos. Dacă nu se făcea cezariana, copilul risca să moară. S-a procedat în regim de urgență, s-a chemat medicul de gardă de la ginecocologie, care a intervenit asistat de cel de la ATI și alți colegi. Totul a decurs normal, însă în jurul orei 20, femeia a făcut un stop cardiac, a fost resuscitată, apoi a făcut un al doilea și a fost pierdută”, a declarat pentru EVZ managerul spitalului județean reșițean.

Acesta spune că săptămâna aceasta așteaptă rezultatele testului de gripă trimis la laborator la București. ”testul rapid de gripă, care i-a fost efectuat în spital, a fost negativ. Femeia nu era vaccinată”, a mai declarat Waldemar Murgu.