Decizie fără precedent a instanței. În ce condiții îți sunt interzise relațiile sexuale cu partenerul tău

Decizie fără precedent a instanței. În ce condiții îți sunt interzise relațiile sexuale cu partenerul tău

Un caz inedit a fost făcut public în Marea Britanie. Este vorba despre un tribunal care a luat o decizie drastică. Instanța i-a interzis unui soț să mai întrețină relații sexuale cu soția din cauza unor probleme medicale pe care aceasta le avea. Potrivit judecătorilor, era singura cale pentru a se asigura că femeia nu poate deveni victima unui viol.

Un tribunal din Marea Britanie a șocat prin decizia drastică pe care a luat-o. Instanța a decis să îi interzică unui soț să mai facă dragoste cu soția, din cauza unor condiții medicale specifice.

Aceștia și-au bazat decizia pe un raport medical depus la dosar, conform căruia femeia de 20 de ani nu mai este în deplinătatea facultăților mintale și nu își mai poate da acordul pentru relația trupească, informează Realitatea.

Curtea de Protecție din Londra este specializată în judecarea acelor cazuri în care unii ajung în imposibilitatea de a lua decizii pe cont propriu. Judecătorii ar fi ajuns la concluzia că sănătatea tinerei s-a deteriorat până în punctul în care ea nu își mai poate da acordul pentru întreținerea relațiilor sexuale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform avocaților serviciului social britanic, îngrădirea decisă de tribunal este singura soluție pentru protejarea femeii în fața unui potențial viol. Judecătorii au hotărât ca identitatea celor doi soți să nu fie făcută cunoscut opiniei publice. Cu toate acestea, decizia nu o va putea feri de un asemenea eveniment neplăcut în cazul în care aceasta, la un moment dat, va interacționa cu alți bărbați. 

Opinia publică din Marea Britanie nu a primit cu prea mult entuziasm această decizie, multora părânduli-se cel puțin nedreaptă. Aceștia nu au putut concepe ca justiția să intervină peste ceea ce se întâmplă în dormitoarele lor. Decizia judecătorilor este una definitivă, prin urmare, nu mai poate fi contestată de niciunul dintre cei doi soți.