Probleme pentru Aurelian Pavelescu. Mișcarea de ultim moment a partidului care revendică moștenirea politică a lui Corneliu Coposu

Probleme pentru Aurelian Pavelescu. Mișcarea de ultim moment a partidului care revendică moștenirea politică a lui Corneliu Coposu

Vicepreședintele PNL, Florin Roman, a lăudat organizarea congresului Partidului Național Țărănesc Manu-Mihalache, considerându-l îndreptățit să ducă mai departe moștenirea politică a lui Corneliu Coposu. Acesta a vorbit și despre apelul PNL către țărăniștii autentici pentru a lupta împotriva regimului instaurat de Liviu Dragnea.

Redăm declarațiile lui Florin Roman:

„Astăzi, la Alba Iulia, orașul în care s-a născut România Mare, a avut loc congresul Partidului National Țărănesc Maniu-Mihalache, continuatorul de drept al țărăniștilor lui Corneliu Coposu. 24 de filiale ale autenticilor țărăniști au reacționat la actul de trădare a lui Aurelian Pavelescu, cel numit impostor, și care a pus un partid istoric la „brelocul” lui Liviu Dragnea. 

Pavelescu este acuzat ca și-a vândut sufletul urmașilor lui Vîșinski, cei care i-au întemnițat și ucis în pușcării pe Iuliu Maniu, Ion Mihalache și alți mari lideri țărăniști, cu un singur scop: acela de a fi susținut de Dragnea pentru postul de Avocat al poporului, pe care Ciorbea îl eliberează în vară, ca urmare a pensionării. 

Ne puteți urmări și pe Google News

La Alba Iulia, autentici țărăniști în frunte cu Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timișoarei, foști senatori și deputați, lideri județeni ai țărăniștilor din țară au convenit să continue pe linia trasată de Corneliu Coposu, să susțină lupta anti-PSD și să funcționeze sub noua titulatură până la îndepărtarea lui Pavelescu, căruia nu i s-a pomenit numele, fiind catalogat ca „impostorul” sau „purtătorul de ștampilă”. 

Autentici țărăniști, adevărații urmași ai liderilor țărăniști întemnițați și uciși la Sighet, Poarta Albă, Pitești, Aiud, Gherla, Râmnicu Sărat etc de urmașii comuniștilor, prin PSDragnea, au luat decizia de a convinge toți țărăniștii din țară că un partid istoric care a făcut Unirea, alături de liberali, nu poate sta la masă cu urmașii călăilor lor. E un blestem pentru această țară, ca la 100 de ani de la Marea Unire, România să fie condusă de cei care au rădăcini puternice în regimurile Petru Groza și Ceaușescu. De la Alba Iulia, din Capitala Marii Uniri, autentici țărăniști au dat din nou semnalul de luptă împotriva unui regim totalitarist, instaurat de Dragnea.

PNL salută decizia demnă a urmașilor lui Maniu, Mihalache, Coposu din PNȚ Maniu-Mihalache și îi cheamă pe toți țărăniștii autentici, din nou, la lupta împotriva impostorilor și a regimului toxic, instaurat de clica lui Liviu Dragnea!”

Acest atac vine în contextul în care PNȚCD a hotărât să susțină lista PSD pentru alegerile europarlamentare.