Rusia provoacă haos în România? Planul pervers a lui Putin dă roade. „S-au transformat în cutia lor de rezonanță

Rusia provoacă haos în România? Planul pervers a lui Putin dă roade. „S-au transformat în cutia lor de rezonanță

RUSIA. În contextul zvonurilor conform cărora Rusia ar simula un atac împotriva Deveselu, fostul consilier prezidențial pentru securitate națională, Iulian Fota a ținut să facă o serie de precizări cu privire la această ipoteză.

„Mediatizând insistent povestea asta cu simularea unui atac al Rusiei împotriva Deveselu, mass-media de la noi nu face decât jocul Rusiei, transformându-se în cutia lor de rezonanță. Iar atitudinea asta pro-rusă, mai ales a televiziunilor, da deja roade. De unde românii vedea scutul că o garanție suplimentară de securitate, ceea ce și e, acum românii văd scutul mai degrabă că o amenințare . Și uite așa, cu ajutorul idioților utili din media românească, Moscova câștigă teren. Narativul rus devine mai puternic decât cel național sau cel occidental”, a scris Iulian Fota pe Facebook.        

Rusia continuă campania din regiunea Mării Negre. Începând de luni, în Crimeea are loc un amplu exerciţiu tactic al Diviziei 7 Desant-Asalt din Novorossiysk, anunţă bsmap.ro.

Rusia. Pentru acest exercițiu a fost dislocat un număr de 1.500 de militari şi peste xși peste 300 de unități de tehnică militară, inclusiv avioane ale Aviației Militare de Transport, elicoptere ale Aviației Forțelor Terestre și nave mari de desant ale Flotei ruse din Marea Neagră.

Ne puteți urmări și pe Google News

RUSIA. Conform unor zvonuri apărute în mass-media, armata rusă ar fi trecut la antrenamente pentru a pregăti un atac asupra scutului de la Deveselu.

Reamintim că Rusia nu a fost de accord cu instalarea scutului antirachetă de la Deveselu.

„Toată lumea care este interesată - nu doar experții, ci și oamenii de rând care urmăresc știrile de politică externă - este la curent cu recentele acuzații reciproce, inclusiv cele făcute publice. În principal, avem preocupări în legătură cu o serie de aspecte din comportamentul Statelor Unite privind situația Tratatului forțelor nucleare intermediare (INF)”, afirma în 2015 Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe.