Legendele dau viață derby-ului Steaua - Dinamo, în scop caritabil

Legendele dau viață derby-ului Steaua - Dinamo, în scop caritabil

TVR 1 va transmite în direct şi în exclusivitate, duminică, 24 martie, de la ora 14:20, Gala Ioan Andone - partida Dinamo-Steaua Oldboys, organizată cu prilejul aniversării a 40 de ani de la debutul în Liga Naţională de Fotbal a cunoscutului jucător şi antrenor. Meciul de fotbal va fi urmat de o licitaţie în scop caritabil iar încasările vor fi direcţionate către patru copii cu nevoi speciale.

Luna martie este pentru Ioan Andone prilej de dublă sărbătoare: aniversarea a 59 de ani de viaţă (15 martie) şi 40 de ani de la debutul în Liga Naţională de Fotbal (7 martie), moment pe care îl va marca alături de prietenii şi colegii cu care a scris istorie în fotbalul românesc.  

Derbyul de tradiţie al Fotbalului Românesc va fi organizat de Liga Legendelor şi va avea loc pe arena ,,Anghel Iordanescu”, din Voluntari. Meciul demonstrativ old-boys va fi transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, începând cu ora 14:20. Comentator, Marian Olaianos. Intrarea va fi liberă, iar în incinta stadionului vor fi amplasate urne pentru donaţii. Încasările vor fi direcţionate către trei copii cu nevoi speciale din comuna Voluntari, dar şi către Kassandra Rotariu, fetiţa fotbalistului Iosif Rotariu, care urmează să treacă printr-o nouă intervenţie chirurgicală. Partida va fi urmată de un dineu caritabil unde se vor scoate la licitatie tricourile cu autograf ale jucătorilor. Banii obţinuţi în urma licitaţiei, la care vor participa oameni de afaceri, fotbalişti, artişti şi oficialităţi, vor fi donaţi celor patru cazuri umanitare. Maeştrii de ceremonie: Florin Călinescu şi Virgil Ianţu.

„Se împlinesc 40 de ani de când am debutat în Liga I şi, sincer, mă temeam să organizez un eveniment atât de mare. Sper că va fi unul reuşit. M-am consultat cu Victor Piţurcă asupra loturilor, iar la eveniment va participa şi Mircea Lucescu, pentru că este antrenorul alături de care am debutat şi care m-a ajutat în cariera mea de jucător. I-am invitat şi pe foştii mei antrenori, Remus Vlad, Mircea Rădulescu şi Florin Cheran şi, din lumea Dinamo, oameni care şi-au pus amprenta asupra carierei mele”, a spus Ioan Andone, manager cu atribuții de director tehnic la FC Voluntari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Duminică, 24 martie, pe terenul ,,Anghel Iordanescu” din Voluntari vor păşi cei mai titraţi sportivi din cele doua echipe, atât din perioada de jucator cât şi din perioada de antrenor a lui Ioan Andone.

În echipa STELEI vor juca: Stelea, Tudor, Florentin Dumitru, Bălan, Daniel, Belodedici, Bumbescu, Goian, Ghionea, Miu, Petre Marin, Stoica Tudor, Paraschiv, Stan Ilie, Iosif Rotariu, Majaru, Panduru, Bănel Nicoliţă, Adrian Ilie, Neaga, Sabin Ilie, Aliuţă, Ciocoiu, Dică, Iovan, Lăcătuş, Piţurcă şi Ilie Bărbulescu.

„Am rămas surprins când am primit propunerea, apoi mi-am dat seama că este un eveniment bun, pentru că generaţia tânără nu-i cunoaşte pe marii jucători care au trecut prin curtea lui Dinamo şi a Stelei şi care au realizat performanţe extraordinare. Sper să vină lume multă, chiar şi cele două galerii... Îmi pare bine că din generaţia Stelei, care a făcut performanţă, vor veni mulţi sportivi. Unii dintre noi vor intra în teren, ceea ce va face deliciul publicului. Mi-aş dori ca stadionul să fie arhiplin”, a spus Victor Piţurcă.

Printre jucătorii lui DINAMO îi vom recunoaşte pe: Câmpeanu, Cristi Munteanu, Dolha, Mihăiescu, Florentin Petre, Mihali, Bărcăoan, Kiriţă, Rednic, Selymeş, Tâlvan, Pulhac, Grigorie, Vaişcovici, Mateuţ, Alexa, Iftodi, Daniel Munteanu, Iulian Tameş, Munteanu Cătălin, Lupu, Cernat, Marica, Liviu Ganea, M. Niculae, Dănciulescu. Pe teren va intra şi Ioan Andone.

Donaţiile pentru cazurile umanitare se pot face în conturile:

KASSANDRA

CONT TRANSILVANIA RON: RO19BTRL03601201617102XX

CONT BRD RON: RO41BRDE360SV41649753600

CONT BRD EUR: RO70BRDE360SV80487003600

ALEXANDRU

RO34 RZBR 0000 0600 1739 9835

Victor Piţurcă. „Sperăm ca jucătorii pe care i-am invitat să stea cât mai mult în teren, dar au o vârstă, aşa că 10-15 minute este suficient. Sunt unii jucători de pe listă care şi-ar mai găsi loc în Liga I. Cred că Adrian Ilie, dacă ar intra 20 de minute, ar juca mult mai bine ca mulţi atacanţi care joacă în Liga noastră”, a adăugat fostul selecţioner.

Arbitri la centru vor fi Ion Crăciunescu şi Cristi Balaş şi vor avea trei asistenţi.

Printre invitaţii Galei Ioan Andone se mai numără: Rednic, Anghel Iordănescu, Helmut Duckadam, Valentin Ceauşescu, Ilie Năstase.

Rep. Cum a fost la primul meci în Liga I?

Ioan Andone: Eram elev de liceu. Era meciul Corvinul cu Sportul Bucureşti, pe stadionul Republicii, nu în Regie. Am plecat cu trenul, cu vagon de dormit. Echipa venea a doua zi, era echipă de Divizia A şi a venit cu autocarul. Jucam contra lui Sportu Studenţesc, cu Mircea Sandu, Bucurescu, Chihaia, mijlocaşul central Rădulescu. Sportul era o echipa de primele patru tot timpul. Noi eram o echipa nou promovată, ne luptam să ne salvăm de la retrogradare. Emoţii mari când mi-a zis Nea Mircea „Hai, eşti gata?”. Am zis „Normal, că sunt gata!”, de-abia aşteptam să intru în teren. Am pierdut meciul, pentru că întâlnisem o echipă cu mare experienţă. Am retrogradat în anul acela şi am promovat în anul următor şi am început cariera noastră. A fost, cred, una din cele mai bune perioade a Corvinului.

Rep. Ce amintiri vă leagă de domnul Piţurcă

Ioan Andone: Ne-am întânit şi la Scorniceşti şi la meciurile Dinamo-Steaua. Aveam lupte mari. Primul meci Dinamo-Steaua, ca antrenori, a fost şi primul joc în nocturnă, pe Ştefan cel Mare.

Rep. Dacă Gala Ion Andone e la Voluntari, poate încercaţi anul viitor pe noul Ghencea să faceţi o revanşă?

Piţurcă: Să vedem când e gata, ar fi bine anul viitor. La Ghencea au demarat bine lucrările. Sunt şanse ca stadionul să fie gata la timp. Când vom avea un stadion nou acolo vom avea şansa să jucăm. Sper ca băieţii noştri să fie bine, să fie sănătoşi. Ne gândeam că vom încerca să aducem iar Barcelona ca să-şi aducă oamenii aminte de noi, de performanţa extraordinară de atunci.

Rep. Nu vă e dor să antrenaţi... de fotbal... domnule Piţurcă?

Îmi este dor de fotbal în fiecare zi, dar nu în Liga I. Am avut o viaţă tumultoasă, sigur, nu foarte mult la club. La club cred că am antrenat în jur de opt ani şi 12 ani la echipele naţionale. Dar în fobalul românesc nu mai are rost, nu există profesionalism, din punctul meu de vedere şi nu mai vreau să stau stresat. Nu mai vreau să am supărări de genul acesta. Dacă o să fie o echipă mare, o echipă cu pretenţii din Orient, eu tot în Golf m-aş întoarce, dacă e să mă întorc. Dacă nu, nu.

Rep. Ce spuneţi de meciul României de sâmbătă. Vi se pare că echipa Suediei din 94 e mai bună ca cea de acum?

Piţurcă: Nu putem compara o echipă de acum nu ştiu câţi ani cu o echipă din prezent. E foarte delicat. Contează ce vom realiza acum. Este un meci de început, poate cel mai important meci din această grupă. Noi cu Suedia, Norvegia ne vom lupta pentru locul 2, iar fiind un meci de început nu numai rezultatul este important ci şi factorul pshic are importanţă deosebită. Începând cu dreptul ai toate şansele să te califici. Va fi foarte dificil şi suedezii îşi vor dori victoria. Un meci greu. Dacă vom avea un rezultat bun avem toate şansele să ne calificăm.

Rep. Domnul Andone cum vedeţi meciul cu Suedia?

Foarte greu, eu cred că o realizare bună ar fi şi egalul. Să nu pierdem pentru început. Pentru că ai meciul retur. Ei au un moral extraordinar, vin după un Campionat Mondial. E greu de obţinut victoria. Dar depinde de strategia pe care o alege. Ce lot. În toate problemele pe care le-a avut a selecţionat cei mai bun prin România şi ce joacă în străinătate. Cu o organizare bună a jocului, să nu te iei la bătaie cu ei, pentru că sunt foarte solizi. Inteligenţa necesară să ştii să-ţi construieşti contraatacul. O să vedem sâmbătă dacă putem să jucăm poziţional să ieşim peste ei. Dar eu zic că un rezultat pozitiv ar fi şi un egal, pentru moral şi pentru ceea ce se va întâmpla în viitor.