Uluitor. Situație nemaiîntâlnită pentru un pilot de avion. Ce a ales să facă acesta când o mamă și-a uitat bebelușul în aeroport

Uluitor. Situație nemaiîntâlnită  pentru un pilot de avion. Ce a ales să facă acesta când o mamă și-a uitat bebelușul în aeroport

Un avion care a decolat pe aeroportul din Dubai a revenit la sol după ce o mamă a anunțat că și-a uitat copilul în zona de îmbarcare. Mama a refuzat să mai călătorească fără copil și pilotul a considerat că această situație este una de urgență și a ales să revină la sol.

Zborul SV832 de la Jeddah către Kuala Lampur s-a întors, în weekend, pe aeroportul din Dubai, după ce o mamă saudită le-a spus însoțitorilor de zbor că și-a uitat bebelușul în zona de îmbarcare a aeroportului King Abdul Aziz, potrivit khaleejtimes.com.

„Dumnezeu să fie cu noi. Ne putem întoarce sau nu?”, spune pilotul în convorbirea cu turnul de control. Controlorul de zbor vorbește cu un alt coleg despre protocol, în continuarea înregistrării. „Zborul acesta solicită revenire pe aeroport…o pasageră și-a uitat copilul în sala de așteptare, săracul copil”. Operatorul îi cere apoi pilotului să repete motivul întoarcerii, nevenindu-i să creadă. „V-am spus, o pasageră și-a lăsat copilul în terminal și refuză să călătorească în continuare”, este replica pilotului.

„Ok, întoarceți-vă la poartă. Este ceva nou pentru noi”, a comunicat controlorul de trafic aerian. Pilotul a fost lăudat pe rețelele sociale pentru că dat dovadă de empatie față de această situație, pe care a considerat-o ”de urgență”. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Regula de bază pentru zborurile din Dubai este că pilotul se poate întoarce după decolare dacă există o urgență majoră. O asemenea urgență nu s-a mai întâlnit până acum și situația a pus în încurcătură controlorii de trafic aerian.