Decizie radicală luată de conducerea Spitalului Fundeni. Așa ceva nu mai este acceptat. Toți românii trebuie să știe. News alert

Decizie radicală luată de conducerea Spitalului Fundeni. Așa ceva nu mai este acceptat. Toți românii trebuie să știe. News alert

Situație inedită la Spitalul Fundeni. Conducerea instituției solicită celor 1.200 de oameni din cadrul personalului medical să-și asume „măsuri coercitive sau disciplinare” dacă vor lua mită.

Zilele trecute, angajații au primit o declarație pe care sunt obligați s-o semneze. „Refuz să particip la activități care implică luarea sau darea de mită”, se arată în documentul întocmit de conducerea Spitalulu, scrie Libertatea.

În România, a doua cea mai săracă țară a Uniunii Europene, cu un salariu mediu net de 2.700 de lei, echivalentul a 600 de euro, o asistentă medicală poate ajunge, cu gărzi, la 1.000 de euro net, iar un medic ia în mână între 2.000 și 4.000 de euro în funcție de specialitate.

La Spitalul Fundeni, managerul Carmen Orban solicită angajaților să se angajeze nu doar să refuze să primească mită, dar să și reclame cazurile de plăți informale dinspre pacienți.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Voi raporta cu bună credință sau din motive rezonabile de a crede astfel, a unor fapte reale sau suspectate de mituire sau încălcare a politicii anti-mită sau a sistemului de management anti-mită”.

De asemenea, angajații instituției garantează prin semnătură că nu au fost implicați nici în trecut în „fapte de mituire corupție sau probleme similare”. Aceeași declarație prevede și raportarea situațiilor de conflicte de interese, definite prin relațiile cu societățile comerciale, relația cu membrii de familie sau alte interese financiare.