Replica ironică a PSD, la adresa lui Iohannis. „Se face de râs din nou”

Replica ironică a PSD, la adresa lui Iohannis. „Se face de râs din nou”

Partidul Social Democrat a emis un comunicat de presă după ce consilierul prezidențial Cosmin Marinescu a acuzat coaliția de guvernare de faptul că nu sunt bani suficienți pentru plata pensiilor în buget. PSD consideră că președintele Iohannis s-a făcut de râs din nou iar consilierul său a fost trimis „să ne spună acceași poezie de anul trecut”.

„PSD constată că preşedintele Klaus Iohannis nu a dorit să îşi schimbe obiceiul de a îşi lua o minivacanţă în weekend şi nici să rişte să se facă din nou de râs spunând că nu mai sunt bani de pensii, de aceea astăzi şi-a trimis consilierul să ne spună aceeaşi poezie de anul trecut şi de acum doi ani”, au transmis social-democrații într-un comunicat de presă.

Ironiile PSD nu s-au oprit aici. Ei au mai afirmat că președintele României a făcut atât de multe predicții greșite când a spus că economia nu va funcționa bine, încât „putem fi siguri că va merge bine”.

„Toţi cetăţenii României s-au convins că în fiecare an şi fără nicio întârziere, guvernarea PSD+ALDE a asigurat fără probleme banii de pensii, salarii sau pentru asistenţă socială. Iohannis a greşit de prea multe ori cu predicţiile economice încât atunci când spune că economia va merge rău, putem fi siguri că va merge bine. În realitate, Iohannis nu înţelege economie. A dovedit-o chiar miercuri când ne-a arătat că nu ştie să citească un proiect de buget”, se mai menționeză în comunicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Declarațiile lui Cosmin Marinescu

„Din calculele făcute pe baza informațiilor disponibile rezultă că este nevoie de 69,5 miliarde de lei, ceea ce înseamnă cu 1,4 miliarde de lei mai mult decât cheltuielile bugetate (...) Prognozele macroeconomice aflate la baza proiectului de buget sunt excesiv de optimiste. În 2018, Comisia națională de prognoză a venit succesiv cu diverse scenarii referitoare la creșterea economică. Venituri fiscale de 7,5 miliarde de lei sunt bazate exclusiv pe promisiuni. Veniturile din TVA, de exemplu, sunt proiectate cu o creștere de 17% față de anul trecut. în condițiile în care, în 2018, încasările din TVA au fost sub nivelul prognozat. Considerăm că Parlamentul are datoria de a oferi României un buget credibil, care să nu împovăreze viitorul economic al românilor”, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al Președintelui României, Cosmin Marinescu, potrivit jurnaliștii.ro.