CRIZA în Venezuela. Manduro acuză SUA că vrea să provoace un război în America de Sud

CRIZA în Venezuela. Manduro acuză SUA că vrea să provoace un război în America de Sud

Nicolas Maduro a acuzat administrația de la Washington că dorește să provoace o criză care va da naștere unui război în America de Sud. Președintele din Venezuela a mai afirmat, în cadrul unui interviu difuzat pentru ABC, că administrația Trump este un "guvern extremist al Ku Klux Kla.

„Încearcă să monteze o criză cu scopul de a justifică escaladarea politică şi o intervenţie militară în Venezuela pentru a provoca un război în America de Sud”, a declarat liderul socialist, citat în engleză de ABC, conform dcnews.ro

În legătură cu reuniunea Grupului de la Lima, desfăşurată luni la Bogota, unde s-au aflat vicepreşedintele american, Mike Pence, şi opozantul venezuelean Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar, Nicolas Maduro a denunţat o iniţiativă ce este „parte a politicii care încearcă să stabilească un guvern paralel în Venezuela”. 

Grupul de la Lima, alcătuit din ţări ostile preşedintelui Nicolas Maduro, a lansat un apel la o tranziţie democratică în Venezuela. El a denunţat "situaţia umanitară gravă", însă a respins folosirea forţei avută în vedere de Washington, aliat al opozantului Juan Guaido.

Ne puteți urmări și pe Google News