Stăpânul Inelelor, Saturn, își va pierde bijuteriile! Chiar așa? HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Stăpânul Inelelor, Saturn, își va pierde bijuteriile! Chiar așa? HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri, unele confidențiale, via UE, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, cinci ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

7 februarie

 

Horoscop  Pe 7 februarie s-au născut  Charles Dickens, Thomas More, Juliette Greco, Dieter Bohlen, Dan Hăulică, Dinicu Golescu, Ion Acsan, Teoctist.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt foarte mulți Sfinți: Partenie, episcopul Lampsacului, Cuv. Luca și nu mai puțin de 1.003 Mc. din Nicomidia! Nimic în ”Kalendar”.

 

La câteva zile înainte de Crăciunul trecut presa a fost plină de o informație științifică: Saturn își va pierde inelele! Până și presa românească a preluat știrea, cum s-a priceput, dar a insistat destul. Orice este o pierdere, necaz, dezastru, accident, catastrofă, - ceva negativ, neplăcut, decesele sunt adorabile, intresează presa isterică, anarhistă și antinațională în scopul ei final de a forma persoane isterice, anarhiste și antinaționale.

 

Nu știu cum s-a întâmplat dar a venit vorba pe DOA și am făcut pe deșteptul și informatul. Eu: ”Saturn o să-și piardă inelele cum le-au pierdut Neptun și Uranus!” Un moment de tăcere apoi un hohot de râs unanim din partea astronomilor care erau în cameră. Eu: ”De ce râdeți, a scris în presă!” Alt hohot și mai mare... Apoi mi-au explicat.

 

Pe scurt este un ”fake news”, ceva acolo, științific, pentru Crăciun. Totul pornește de la un glumeț din Hawai, de la unul din observatoarele de pe Mauna Kea, Keck Telescope. In articolul original publicat în ”Icarus” pe 17 decembrie 2018, glumețul nostru, nu-i spun numele, că nu am voie, spunea că a ajuns la concluzia că Saturn își va pierde inelele ”using special instruments attached to the Keck Telecope in Mauna Kea, Hawaii”  Prietenul meu Paul, din Mauna Kea, a râs cât a putut și a spus că singurul dispozitiv atașat la telescop a fost o sticlă de un litru de JB, băutura preferată a astronomului. Era beat ca un curcan, când a făcut comunicarea, a adăugat! Și, spun eu, inelele lui Saturn nu o să dispară peste 100 de milioane de ani? Alt hohot de râs, tataie trăiești tu o sută de milioane de ani, ca să verifici sticla de whisky?  Că sunt o sută de milioane, sau trei sute, nu are nicio importanță. Astronomii mi-au demonstrat, pe baza fotografiilor primite de la sondele Voyager și Cassini că inelele lui Saturn sunt într-un echilibru dinamic. Se pierde o mică parte din cauza atracției giganticei planete gazoase, dar se reface prin capturarea altor particule din spațiu.

Am obiectat că nu este frumos să te joci cu informațiile științifice. Paul mi-a răspuns: când stai mai toate nopțile singur, la 4.000 de metri altitudine, urmărind nu știu ce fantasme cosmice, mai faci, din când în când, haz pe seama prostimii!  Am înghițit în sec și am schimbat subiectul, de data asta făcusem parte din prostime!

Acum ascult tema meditației din ”Călăuza”, compoziția inspirată a lui Edward Artemiev, varianta lungă, de o oră și zece minute. Muzica lui Artemiev induce o pace sufletească, un calm religios, o stare de visare și meditație, cu viziuni pe care nu o să le spui nimănui. Filmul legendar a lui Andrei Arsenievici Tarkovski, pe care cred că l-am văzut de peste douăzeci de ori. Mereu îl vedem și mereu înțelegeam mai mult. Împreună cu alți împământeniți ai filmelor lui Tarkovski. Colegii mei de la yoga, apoi de la meditație transcedentală, dar și cu studenții de la teologie. Doamne, ce filme! Andrei Rubliov, Solaris, Copilăria lui Ivan, Oglina, Călăuza...

 

Cât îmi lipsește Andrei Gheorghe! Demult, la radio, după ce am discutat un pic, pe rusește, despre Căluză și Zonă, asupra unui pahar de vodcă ”Krepkaia Strong”, cu etichetă negră, mi-a spus cu căldură cinică: ”Vezi tu, Radule, Zona a fost făcută pentru tine! Tu ești călăuza, încerci să duci oamenii către cinste, onorabilitate și credința în Dumnezeu, în timp ce ei vor bani, putere și orgii! Ești nebun, omule, ești nebunul Domnului, la fel  ca și  Călăuza, dar ești prietenul meu, ne întâlnim în Zonă!”  Andrei a plecat, deja, în Zonă...

 

Dar, fiind ziua de nașterea a Juliettei Greco, să-i spunem La Mulți Ani! bonjour tristesse, ea împlinește formidabila vârstă de 92 de ani, dar continuă să fie prezentă! O să caut prin filmoteca mea ”Belphegor, fantoma din Luvru” miniseria, varianta din 1965. Am ce vedea, anii adolescenței, am mai prins lumea bună, civilizată, cultivată și politicoasă cu cei șapte ani de acasă, lume crescută între cele două războaie, așa că nu o să mă mir dacă se face ziuă, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

☼       ♂       ♀

 

 

BERBEC Aspectele planetare favorizează cumpărăturile. „La pomul laudat degeaba te duci cu sacul”. Evită halele pline de mărfuri dubioase şi de mâncare fără gust şi caută magazinele producătorilor. Nu poţi să te plângi că nu ai probleme. Lucrurile sunt serioase şi aşteaptă intervenţia ta energică. Familia şi prietenii te sfătuiesc, ascultă şi foloseşte cu inteligenţă informaţiile date. Cine se trezeşte de dimineaţă aceluia îi este foarte somn. Asta este toata filosofia şi ar fi bine să-ţi cruţi fortele incepand chiar de astăzi, pentru ca alţii nu prea se gândesc la asta. Astazi sinergia si configuratia planetelor te avantajeaza in dragoste si relatiile sociale, dar sunt mai putin favorabile la bani si glorie.  

 

TAUR Astăzi te bucuri de o formă fizică bună, dar pe plan mental eşti vulnerabil. Eşti neliniştit, ai îndoieli şi frustrări. Puţin sport! Sau frecventează prietenii care te fac să te simţi bine! Stelele îţi sunt favorabile în mai toate domeniile. Astăzi trebuie să recuperezi şi ceea ce nu ai făcut de ieri. Dar nu poţi, s-au aglomerat prea multe. Fii conservator şi precaut. Dă adevarata importanţă lucrurilor şi foloseşte propria scală de valori. Ai un umor excelent, un optimism solid, dorinţa să scrii, să comunici, să citeşti, dar pe un fond de stres provocat de oboseală şi nesiguranţa dată de un efort îndelungat. Evită să mai aprinzi ţigaretă, după ţigaretă – fumatul este o plăcere sofisticată, nu un obicei nevrotic. Seara plăcută şi relaxantă.

 

 

GEMENI Grijile faţă de familie, părinţi, copii, partener, îţi acoperă ziua. Evident, exagerezi, ei ştiu foarte bine să se ocupe de interesele lor. Oferă ajutor numai dacă este cerut, fii rezervat, discret! Nu promite nimic, nu poţi să ajungi în două locuri în acelaşi timp. Trebuie să te zoreşti ca să recuperezi timpul pierdut. Trebuie, de asemenea, neapărat să analizezi evenimentele din ultimul timp. Aspecte favorabile par că te avantajează mai ales în planul mental, al proiectelor, şi prin urmare logică, pe plan social.  Trebuie neapărat să analizezi evenimentele din ultimul timp, să tragi concluziile care se impun şi sa iei imediat măsurile necesare.

 

RAC Treci printr-o perioadă mai delicată, în sensul că eşti mai sensibil la ofense, la jigniri. Nu forţa lucrurile, nu te izola, nu replica cu răutate şi furie. Zâmbeşte, taci, dar ţine minte! Este doar un fault de joc. Iubirea ta cea mare a făcut o gafă, sau ceva asemănător. Nu trebuie să exagerezi, dar nici să treci cu vederea. În general, continuă perseverent pe drumul actual! Încă o zi dinamică, cu o desfăşurare aproape surprinzătoare. Eşti mereu surprins(ă) de cât de rapid poate să treacă timpul. Pentru unii dintre Raci este o zi benefică înţelegerilor de tot felul, semnării hârtiilor, contractelor, finalizarii situaţiilor cu caracter legal, sau orice este legat de jurisprudenţă.

 

LEU Astăzi ai neşansa să întâlneşti persoane mai stupide decât o vacă. Nu te repezi ca Leul, vacile au şi ele geniu, dau lapte! Zâmbeşte şi schimbă vorba, sau dă-te foarte ocupat cu serviciul! Nu lăsa pe mâine treburile de astăzi! Evită să fii prea sensibil cu cine nu merită. Fii precaut în discurs şi promisiuni. Bioritmul este negativ. Adică, eşti depresiv, obosit şi cu gândul aiurea, fără putere de concentrare. Tratament: te duci undeva, singur şi urli ca lupii, strămoşii totemici, sau poţi să ragi temeinic și tematic ca un Leu ce te afli! O să te simţi mult mai bine! O configuraţie aparte te îmbie în această perioadă şi încă câteva zile după, să te identifici cu propriile proprietăţi şi bunuri şi să cheltuieşti mult. Supraveghează-ţi cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, sa investesti utopic in propria imagine. 

 

FECIOARĂ Astăzi ai o zi creativă, ai idei noi, productive şi interesante. Nu te lăuda, păstrează ideile, perfecţionează-le şi pune-le în aplicare, altfel vei fi furat, cum s-a întâmplat şi altă dată! Învingătorii sunt adesea virtuali. Astăzi se pot întâmpla multe chestii neplăcute dacă nu eşti atent şi vigilent. Statistic, pentru zodia Fecioarelor care se grăbesc: cea mai neplăcută chestie este să te loveşti în colţul mesei când te repezi să răspunzi la mobil. O zi cam nesuferită. Evită enervarea şi lasă-i pe alţii să-şi rupă dantura. În astfel de ocazii lumea zice prostii considerate mai târziu fraze celebre de către posteritate. Marile personalităţi s-au ilustrat cu fraze scurte devenite celebre. „Vechea Gardă moare, dar nu se predă!”. Ba bine că nu, s-a predat! Aşa că o să găseşti şi tu ceva de zis ca şi căpitanul Titanicului. Ce a zis nu se ştie, că nimeni din jurul lui nu a supravieţuit. Bun căpitan!

 

BALANŢĂ  Configuraţia stelară arată că astăzi poţi coopera foarte bine cu semnele de aer şi foc dar mai puţin fericit cu semnele de apă si pământ. Un Leu sau o Leoiacă te poate ajuta foarte mult. Domeniul sentimental este bine aspectat. O schimbare, probabil în bine. Ca să prevalezi, zâmbeşte şi uită-te în ochii oamenilor şi nu uita ca momentul de faţa este cel mai important. O zi profitabilă prin veştile şi informaţiile pe care le primeşti. O veste bună şi una rea. Pe care vrei să o primeşti prima? Stelele îţi sugerează să-ţi faci ordine în suflet şi în sertare. În orice caz tot ceea ce vei începe pare lovit de inconsistenţa perioadei, adică nu ai voinţa şi putinţa să le duci la bun sfârşit. Starea aceasta se prelungeşte până la sfârşitul săptămânii. Ocupă-te, deci, de cultură şi artă!

 

 

SCORPION Astăzi reuşeşti să te stăpâneşti admirabil cu toate că ai suficiente motive să ripostezi. Dar mai bine taci din gură, îţi vine apa şi la moara ta! Nu te enerva, zâmbeşte şi treci mai departe! Nu da bani cu împrumut, pentru că dacă îi dai astăzi sau chiar mâine, nu o să-i mai vezi niciodată înapoi. În această perioadă trebuie să te bazezi mai mult pe judecata ta rece decât pe trăiri, intuiţii şi sentimente. Mai ales nu da curs furiilor de moment sau nu exagera importanţa şi repercusiunile unor informaţii din presă. Presa minte din interes sau din prostie. Treburile de rutină le faci bine şi temeinic. Nu te avânta pe tărâmuri şi domenii necunoscute. O seară mai tensionată, nu primi nicio provocare, mai bine relaxează-te, odihneşte-te. Ai mare nevoie de somn.

 

 

SĂGETĂTOR O zi obositoare, mai ales dimineaţa, prin aglomerarea lucrurilor de făcut. Dar, o seară plăcută cu cei dragi, la cină, cu planuri şi proiecte de viitor, cu încredere şi speranţă în mai bine. Există o latură defensivă în zodia ta care se activează imediat ce apare o problemă. Ai un oarecare procent de noroc, dar trebuie să acţionezi. Fii pragmatic, cu picioarele pe pământ. Astăzi, se pare că ai de suferit din cauza timpului care trece prea repede, dar şi din cauza unor situaţii obiective. Luna declanşează unele situaţii la care te aşteptai mai puţin. În faţa prostiei şi a lăcomiei nu prea ai ce să negociezi, dar măcar nu ţi-ai încărcat sufletul cu o nedreptate. În această perioadă ciudată, hai să-i spunem pe nume, nefastă, este bine să te abţii de la orice proiect nou, de la orice nouă asociere.

 

 

CAPRICORN Dă curs impulsului sufletului.  Uneori, astăzi, de exemplu, este mai important să stai cu un prieten şi să vorbiţi vrute şi nevrute, decât să te uiţi, pierzând timpul, la tv. Fără supărare! Nu trebuie să te repezi, mai ales dacă este vorba să convingi pe cineva. Ai multă energie, iar procesele tale mentale sunt foarte rapide, ceea ce se traduce printr-un debit verbal uriaş. Exprimă direct şi hotărât ce ai de spus. Astăzi, nu vorbi, însă, fără să-ţi faci înainte un plan. Foloseşte intuiţia, dar nu te lăsa purtat de ea. Disimulează-ţi cu iscusinţă intenţiile printre imagini frumoase, poetice şi pline de culoare. Apoi exprimă direct şi hotărât ce ai de spus.

 

 

VĂRSĂTOR Nimic nefavorabil în perspectivă, ceea ce îţi amplifică optimismul şi dorinţa de viaţă bună. Ai posibilitatea să clarifici lucrurile în anturaj, cu un prieten, sau un coleg de la serviciu. Ai nevoie de optimism şi de planuri alternative. Evită persoanele negative care te compătimesc şi te descureajează. Sfaturi bune găseşti la semnele de foc, în special la Lei şi Berbeci. O zi prietenoasă în care poţi să te relaxezi şi să laşi garda jos. Şi necazurile îţi par mai mici, sau începi să te obişnuieşti cu ele. Stelele favorizează cumpărăturile pe care le faci astăzi sau micile schimbări în ordinea lucrurilor.

 

PEŞTI Astăzi simţi nevoia să te exprimi liber, fără să ţii cont de convenienţe şi reguli. Stăpâneşte-te! Evită locurile reci şi umede sau foarte aglomerate, eşti sensibil la răceală, la viroze. Astăzi eşti uşor neatent, distrat, probabil din cauza oboselii. Evită neatenţia, neglijenţa şi mai ales nu te ocupa cu hârtii importante, contracte, diplome, certificate, titluri. Chibzuiala, tactul si umorul de care trebuie să dai dovadă astăzi constituie un bun exemplu şi in viitor de cum se poate aplana o criză. Astăzi s-ar putea sa ai de mediat între două persoane din anturaj. De dimineaţă te asaltează nişte veşti. Ascultă şi analizează bine înainte să iei o decizie. Nu te lăsa „descifrat” ci introdu tot timpul noi date în jocul social care se numeşte afacere sau dragoste. Cine este previzibil este uşor de condus. Şi nu uita vorba veche : „ca să ajungi rege, trebuie să te comporţi ca un rege!”

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop