Sorta românilor din Marea Britanie este decisă la Bruxelles. Ce se va întâmpla după Brexit. UE are un MESAJ TRANȘANT pentru Theresa May

Sorta românilor din Marea Britanie este decisă la Bruxelles. Ce se va întâmpla după Brexit. UE are un MESAJ TRANȘANT pentru Theresa May

Premierul britanic Theresa May va avea o întâlnire importantă cu președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker pe tema ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. 

Premierul britanic a declarat că intenționează să obțină unele schimbări ale condițiilor Brexit-ului, cu scopul de a asigura aprobarea sa de către Parlamentul de la Londra. 

Pe de altă parte, Bruxelles, deși s-a arătat disus să clarifice unele aspecte, a subliniat că înțelegerea nu este renegociabilă. 

După ce guvernul condus de Theresa May a activat pe 29 martie 2017 articolul 50 din Tratatul UE ce declanşează procesul ieşirii unei ţări din blocul comunitar, Londra şi Bruxellesul s-au angajat în negocieri dificile privind condiţiile retragerii Regatului Unit din UE şi cadrul relaţiilor lor post-Brexit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Negociatorii celor două părţi au convenit la finele anului trecut un acord şi o declaraţie politică privind Brexitul, care au fost însă respinse pe 15 ianuarie de parlamentul de la Londra în special din cauza clauzei de ''backstop'' în virtutea căreia Regatul Unit s-a angajat să rămână în uniunea vamală europeană şi Irlanda de Nord să rămână aliniată anumitor norme ale pieţei unice europene până când s-ar ajunge la o înţelegere mai bună care să evite reapariţia unei ''frontiere dure'' între Irlanda şi Irlanda de Nord.