Se introduc noi TAXE pentru ROMÂNI? Ce spune ministrul Finanțelor

Se introduc noi TAXE pentru ROMÂNI? Ce spune ministrul Finanțelor

Guvernul ar putea elimina cota unică, iar acest lucru ar fi o lovitură mai ales pentru românii cu venituri peste medie. În același timp, Finanțele ar pregăti o nouă taxă pe cifra de afaceri a companiilor, potrivit unor surse.

Contactat de NewsEnergy, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici dă garanții că aceste lucruri nu se vor întâmpla. El ne-a declarat, la finele săptămânii trecute, că este „exclus” să renunțe la cota unică și „La fel, exclus!” să introducă o nouă taxă de solidaritate, pentru companii. Ministerul Finanțelor nu a răspuns, până la publicarea acestei știri, la solicitarea trimisă oficial de NewsEnergy instituției.

În același timp, viceguvernatorul BNR Florin Georgescu a reluat atacul din 2017 împotriva cotei unice.

„În scopul asigurării unei baze solide pentru furnizarea bunurilor și serviciilor publice, este necesar să se revizuiască substanțial sistemul fiscal, cu accent pe impozitarea progresivă a veniturilor globale și a proprietăților persoanelor fizice – măsură care se impune în mod obiectiv, în condițiile mutațiilor structurale majore produse la nivelul distribuției veniturilor și averii populației în ultimii aproape 30 de ani”, declara Florin Georgescu.

Ne puteți urmări și pe Google News