Papa Francisc îl ATACĂ pe Trump: Frica de migranți este o NEBUNIE. Persoană care se gândește la ZIDURI nu este creștină

Papa Francisc îl ATACĂ pe Trump: Frica de migranți  este o NEBUNIE. Persoană care se gândește la ZIDURI nu este creștină

Un zid la graniță cu Mexic este rezultatul nebuniei noastre care provine dintr-o teamă irațională faţă de migranți, a declarat papa Francisc reporterilor la bordul avionului papal în drum spre Panama. Sfântul Părinte a fost întrebat despre zidul de frontieră propus de Trump şi care a determinat cea mai lungă închidere a guvernului din istorie.

"Este teama care ne face să ne bâjbâim", a spus Papa Francisc, numind zidul de frontieră o "nebunie".  Comentariile Pontifului vin în aceeași zi în care președintele Trump a declarat că Partidului Republican va construi zidul pentru a reduce criminalitatea pe teritoriul Statelor Unite.

Teamintim că ăapa Francisc a fost un critic deschis față de poziția lui Donald Trump privind imigrația de când și-a anunțat prima dată candidatura. În timpul campaniei din 2016, Francisc a arătat mai mult ostilitate față de candidatul care promitea o agendă pro-viață / pro-religioasă decât a făcut-o faţă de Hillary Clinton cu "pro-avortul". La un moment dat, Papa a sugerat că președintele Trump nu este chiar creștin pentru că dorește să construiască pereți.

"O persoană care se gândește numai la ziduri, oriunde ar fi, și nu la construirea de poduri, nu este creștină, nu este în Evanghelie", a spus Papa Francis despre politicile președintelui Trump. 

Ne puteți urmări și pe Google News

În același discurs, potrivit reuters, Papa Francis s-a concentrat asupra modului în care națiunile trebuie să promoveze virtutea de a primi străini: "Trebuie să înveți, să ajuți străinul și să oferiți toate posibilitățile națiunilor care au totul sau suficient să folosească aceste patru cuvinte pe care le-ați spus. Cum să salut un străin".  O astfel de politică, spune Papa Francis, este un bine social deoarece migranții "construiesc o țară".