Ce e mai rentabil pentru o mașină, să fie pe diesel sau benzină

Ce e mai rentabil pentru o mașină, să fie pe diesel sau benzină

Pe lângă preț, care niciodată nu este de trecut cu vederea, mai sunt și o mulțime de alte caracteristici asupra cărora trebuie să ne hotărâm.

Achiziționarea unei mașini nu este o decizie dintre cele mai ușoare. Pe lângă preț, care niciodată nu este de trecut cu vederea, mai sunt și o mulțime de alte caracteristici asupra cărora trebuie să ne hotărâm. Și cumva, trebuie să căutăm acea mașină care se aproprie cel mai mult de toate așteptările noastre, lucru deloc ușor de realizat dacă mai vrem și să ne încadrăm într-un buget. Dacă în ceea ce privește opțiunile, culoarea și dotările pe care mașina ideală pentru fiecare dintre noi ar trebui să le aibă nu încape discuție, în ceea ce privește partea mecanică putem apela oricând cu încredere la un service auto sector 4 sau care ne inspiră mai multă încredere pentru a obține câteva informații de încredere de la specialiști.

Una din preocupările majore la achiziționarea mașinii rămâne consumul, de aceea majoritatea ne întrebăm dacă ar fi mai rentabilă o mașină diesel sau una pe benzină, de vreme ce autoturismele electrice încă nu sunt la mare căutare la noi în țară. Ei bine, în funcție de scopul în care folosim mașina, se pare că la distanțe mai lungi parcurse, balanța ar înclina în cazul motoarelor diesel, care consumă mai puțin. Ori, cu costurile aproximativ similare din ultima perioadă ale benzinei și motorinei, asta ar însemna și costuri mai reduse în favoarea motoarelor diesel. În plus, întrebând orice specialist din orice service auto sector 5 sau din altă parte, acesta vă va atrage cu siguranță atenția și asupra duratei de viață mai mari a unui astfel de motor.

Pe de altă parte, consultând un service auto sector 6, de pildă, este foarte posibil să aveți parte de păreri în favoarea motoarelor pe benzină. Încă de la recentele scandaluri privind emisiile de noxe, există diferite zvonuri cu privire la retragerea totală a motorizărilor diesel în următorii ani. În plus, costurile de achiziționare și întreținere sunt simțitor mai reduse la mașinile pe benzină, iar acestea au un demaraj ceva mai rapid. Toate aceste avantaje și dezavantaje ale celor două opțiuni înseamnă deci că alegerea finală va trebui bazată pe propria opinie, formată bineînțeles în urma obținerii unor informații cât mai avizate din cât mai multe surse.

Ne puteți urmări și pe Google News