DEZVĂLUIRILE care ZGUDUIE JUSTIȚIA. De ce nu-l REVOCĂ Iohannis pe Lazăr. Breaking news

DEZVĂLUIRILE care ZGUDUIE JUSTIȚIA. De ce nu-l REVOCĂ Iohannis pe Lazăr. Breaking news

Marți seară la emisiunea „Sinteza zilei”, Mihai Gâdea a prezentat motivul pentru care președintele Iohannis refuză să-l revoce pe procurorul general Augustin Lazăr.

Este vorba despre un raport al Inspecției Judiciare, publicat marți, 8 ianuarie 2019, care vine în urmă verificărilor făcute la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Albă Iulia privind la respectarea de către procurorii acestui parchet a normelor de procedura în efectuarea urmăririi penale și în soluționarea plângerilor formulate împotriva soluțiilor de neurmărire penală sau de netrimitere în judecată în cauzele privindu-l pe Klaus Werner Iohannis, instrumentate în perioada 1 martie 2001 – 27 aprilie 2016, precum și respectarea termenelor rezonabile de soluționare în aceste cauze penale.

Documentul Inspecției Judiciare, pe care Lumea Justitiei l-a publicat integral, arată că de ultimele două dosare penale care îl vizau pe Klaus Iohannis s-a ocupat atent chiar Augustin Lazăr. Mai exact, în noiembrie 2014, când deținea funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr a repartizat cu mâna lui cauzele privindu-l pe Iohannis procurorilor Iustin Bic și Carmen Maria Capra. Surpriză: Carmen Maria Capră este vecina de stradă cu Klaus Iohannis.

Astfel, Bic si Capră, la rândul lor, au soluționat cauzele în mai puțin de o lună de la înregistrarea lor pe rolul parchetului. Mai exact, în data de 20.11.2014 procurorul Iustin Bic a clasat dosarul nr. 595/P/2014, iar in data de 5.12.2014 procuroarea Carmen Maria Capra a clasat dosarul nr. 625/P/2014, acestea fiind ultimele două dosare pe care Iohannis le mai avea înainte de a ajunge la Cotroceni.

Asupra uneia dintre clasări s-a aplecat mai atent chiar Augustin Lazăr, care „a semnat adresa de comunicare a soluției către petenta, certificând legalitatea și temeinicia soluției” de clasare pronunțată într-una dintre cauzele privindu-l pe Iohannis.