A renunţat la HANDBAL şi acum vrea să devină BĂRBAT. Jucătoarea din naţionala SUEDIEI a luat DECIZIA vieţii

A renunţat la HANDBAL şi acum vrea să devină BĂRBAT. Jucătoarea din naţionala SUEDIEI a luat DECIZIA vieţii

Louise Sand, jucătoarea în vârstă de 26 de ani din naţionala de handbal a Suediei, şi-a anunţat retragerea din activitate pentru a face o operație de schimbare de sex.

Extrema suedeză Louise Sand, cu 105 de selecţii şi 221 goluri la naţionala feminină a Suediei, a anunţat că renunţă la handbal după ce a mărturisit că s-a născut într-un corp greşit, relatează EFE.

Sand şi-a confirmat retragerea din handbal printr-o postare pe Instagram, în care a explicat decizia de a rupe contractul cu clubul francez Fleury. Ea a câştigat medalia de bronz cu Suedia la CE 2014 şi în Franţa a mai evoluat la Brest.

''Am avut o perioadă proastă şi ştiu de ce. M-am născut într-un corp greşit. Este o senzaţie de uşurare să pun cărţile pe masă şi să spun asta e. Ştiu că poate suna bizar, poate ar fi fost mai uşor să mint, dar am făcut-o prea mult timp.Vor veni momente dificile pentru mine, dar sunt sigură 100% că mă voi simţi mai bine acum. Mereu m-am simţit ca Loui Sand şi nu Louise Sand. Cel mai important lucru e că acum pot fi eu însumi'', a declarat extrema suedeză, prezentă EURO EHF 2018 din Franţa, unde Suedia a ocupat locul 6.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sand, care suferă de sex dysphoria (tulburare de identitate de sex), nu a dezvăluit dacă va suferi o operaţie de schimbare a sexului, transmite Agerpres.