Modificări ale CODULUI FISCAL. Pentru ce tip de construcţii primăriile emit decizii de impunere

Modificări ale CODULUI FISCAL. Pentru ce tip de construcţii primăriile emit decizii de impunere

Începând cu 1 ianuaria 2019 au intrat în vigoare ultimele modificări ale Codului fiscal în legătură cu tipul de construcţii care sunt impozitate de stat. Clarificările au fost făcute în scopul de a elimina litigiile generate pe această temă între proprietatul construcţiei şi primării.

Astfel că modificarea aduce clarificări în privința definirii termenului de clădire pentru care proprietarul trebuie să plătească taxe și impozite locale, potrivit dcbusiness.ro

Începând cu 1 ianuarie 2019 în lista construcțiilor au fost incluse și turnurile care susțin turbinele eoliene, ”clădire reprezintă orice construcție situată deasupra solului și/sau sub nivelul acestuia, indiferent de denumirea ori de folosința sa, și care are una sau mai multe încăperi ce pot servi la adăpostirea de oameni, animale, obiecte, produse, materiale, instalații, echipamente și altele asemenea, iar elementele structurale de bază ale acesteia sunt pereții și acoperișul, indiferent de materialele din care sunt construite, inclusiv construcțiile reprezentând turnurile de sustinere a turbinelor eoliene.”

Modificarea a fost făcută deoarece, în trecut, atunci când primăriile emiteau decizii de impunere pentru impozitul pentru eolienele, acestea erau contestate în instanță. Companiile din domeniul energiei eoliene chiar au cerut anularea Deciziei Comisiei fiscala centrala nr. 5/2014 care stabilea impozitarea acestui tip de construcție.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noua lege (285/2018) care modifică Codul Fiscal, clarifică definitiv orice fel de interpretare și elimină posibilitatea contestării.