9 martie, Ziua Mamelor de Îngeri

9 martie, Ziua Mamelor de Îngeri

Tragedia prin care a trecut Bianca Brad în urmă cu un an, atunci când fetiţa sa nenăscută a murit, a determinat-o să iniţieze un program care să vină în ajutorul mămicilor greu încercate de experienţe similare.

Bianca Brad a pus bazele organizaţiei „E.M.M.A.“, intitulată după numele fetiţei sale, care se adresează tuturor părinţilor afectaţi de astfel de tragedii. În acest sens, astăzi, pe stadionul „Iolanda Balaş“ din Bucureşti (vizavi de Ştrandul Tineretului), la ora 17.00, Bianca Brad organizează o întâlnire la care sunt aşteptaţi părinţi, fraţi surori şi bunici care împă rtăşesc experinţa sa, urmând să se aprindă lumânări şi să se rostească rugăciuni în memoria „îngerilor“ dispă ruţi prematur din mijlocul familiei.

„Dacă 8 Martie e Ziua Mamei, 9 martie să devină „Ziua Mamelor de Îngeri!“, spune Bianca. „Este prima întâlnire de acest fel în România şi se vor organiza concomitent manifestă ri şi în alte oraşe ale ţării, cum ar fi Tulcea, Constanţa, Tg. Mureş, Tg. Jiu, Baia-Mare, sau Satu- Mare. Am pus bazele fundaţ iei „E.M.M.A.“ din dorinţ a de a ajuta mamele să nu se mai simtă singure după tragedia pierderii unui copil. Eu am trecut prin această experienţă cumplită.“

Paşii spre vindecare

Bianca a pierdut-o pe micuţa Emma în ultima lună de sarcină, cu câteva zile înainte de operaţia de cezariană, care urma să aibă loc în Germania. În urma unui control medical, a aflat că fătul, care suferea de o malformaţie congenitală, nu mai trăieşte.

„Durerea resimţită este normală şi nu trebuie ascunsă. Am aflat că procesul de vindecare are anumiţi paşi care trebuie urmaţi, pe care i-am aflat din diverse cărţi apărute în străinătate şi la care femeile din România nu au acces“, adaugă Bianca.

În Germania, la spital, doctorii i-au oferit şansa de a-şi strânge în braţe fetiţa. Iniţial, Bianca a respins ideea, însă a acceptat ulterior şi nu a regretat acest lucru. A primit de la spital o fotografie cu copilul, o coală cu amprentele picioruşelor şi brăţara de identificare. Bianca Brad vrea ca aceste metode care le fac pe mame să treacă mai uşor peste decesul unui copil să fie implementate şi în maternităţ ile din România.

„Personalul medical trebuie să ştie cum să acţioneze în astfel de cazuri. În al doilea rând, dorim să înlăturăm ideea conform căreia mamele nu ar trebui să vadă copiii morţi. De obicei, toate mamele regretă că nu au apucat să-şi ţină copilul măcar o dată în braţe, iar personalul medical nu ar trebui să le interzică acest lucru.“ Bianca speră ca prin organizaţia înfiinţată să le vină în ajutor cât mai multor mame cărora le mor copiii nenăscuţi şi să schimbe mentalitatea conform căreia astfel de subiecte sunt tabu.

Ne puteți urmări și pe Google News