Procestul de selecție pentru SIE începe pe 2 aprilie. Vor fi puse la bătaie 40 de posturi de ofiţeri operativi, 15 posturi de ofiţeri specialişti limbi străine şi 30 posturi de ofiţeri specialişti IT, conform unui anunţ postat pe site-ul Serviciului.

Dosarele se vor putea depune electronic, între 2 aprilie și 30 aprilie, pe site-ul SIE, scriu cei de la Mediafax.

Cei care vor fi aleși în urma depunerii dosarelor vor participa, în Bucureşti, la interviuri şi diferite etape de evaluare (psihologică, profesională/ aptitudinală, medicală), de testare a cunoştinţelor de cultură generală şi a limbii străine cunoscute.

Pentru candidaţii declaraţi admişi, încadrarea este condiţionată de obţinerea avizului pentru acces la informaţii clasificate.

 

Pentru domeniul operativ, candidaţii trebuie să fie absolvenţi de studii superioare de lungă durată sau de ciclul II Bologna, cu mediile anilor de studii şi a examenelor de licenţă/ disertaţie de minim 7,00. În plus, este obligatoriu ca aplicanții să cunoască o limbă străină de circulaţie internaţională la nivel minim B1 superior;să aibă vârsta de maxim 35 ani.

 

Pentru posturile de specialişti în limbi străine, candidaţii trebuie să fie absolvenţi de studii superioare de profil minim ciclul I Bologna (cei care au absolvit doar studii de licenţă au obligaţia de a parcurge ulterior un program de master), cu mediile anilor de studii şi a examenelor de licenţă/ disertaţie de minim 7,00. De asemenea, aceștia trebuie să cunoască o limbă străină de circulaţie internaţională la nivel minim C1 şi una la nivel minim B2 superior- constituie un avantaj cunoaşterea limbilor rare, să aibă vârsta de maxim 35 de ani.

 

Pentru joburile de specialişti IT aplicanții trebuie să fie absolvenţi de studii superioare de profil minim ciclul I Bologna (cei care au absolvit doar studii de licenţă au obligaţia de a parcurge ulterior un program de master), cu mediile anilor de studii şi a examenelor de licenţă/ disertaţie de minim 7,00. Certificările recunoscute în plan internaţional şi stagiile de practică desfăşurate în companiile de profil constituie un real avantaj. De asemenea, candidații care își doresc să pună mâna pe acest post trebuie să aibă vârsta de maxim 35 de ani.

 

 

Te-ar putea interesa și: