700 de persoane pot fi angajate cu ajutorul Agenţiei Naţionale Antidrog

700 de persoane pot fi angajate cu ajutorul Agenţiei Naţionale Antidrog

Agenţia Naţională Antidrog, cu sprijinul Arhiepiscopiei Tomisului, parteneri în proiectul „Egalitate pe piaţa muncii! - Proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile”, organizează în zilele de 23 şi 24 martie o serie de evenimente dedicate sprijinirii persoanelor din grupuri vulnerabile în integrarea pe piaţa muncii sub sloganul „O nouă şansă pentru persoanele vulnerabile din Regiunea Sud-Est”.

Evenimentele îşi propun să reunească factori de decizie în procesul de angajare, reprezentanţi ai instituţiilor publice relevante în domeniu şi persoane din grupurile vulnerabile vizate în proiect: persoane de etnie romă, persoane cu dizabilităţi, persoane foste dependente de droguri sau tineri de peste 18 ani care au părăsit sistemul de protecţie a copilului, în scopul facilitării reintegrării acestora pe piata muncii.

Luni, 23 martie 2015, ora 10.00, va avea loc, la sediul Arhiepiscopiei Tomisului, o masă rotundă care îşi propune informarea companiilor cu privire la beneficiile angajării persoanelor din grupurile vulnerabile. La eveniment, sunt invitaţi angajatori şi  Parteneri reprezentanţi ai instituţiilor publice cu atribuţii în consilierea şi angajarea persoanelor din grupurile vulnerabile. De asemenea, la acest eveniment, va participa şi Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, care va prezenta serviciile de sprijin oferite în cadrul proiectului.

Marţi, 24 martie 2015, ora 10.00, la sediul Camerei de Comerţ Constanţa, va fi organizat cel de-al doilea eveniment de informare, seminarul pentru promovarea principiilor de egalitate de şanse în rândul angajatorilor şi ONG-urilor din judeţul Constanţa. La acest seminar, vor participa beneficiari, reprezentanţi ai grupurilor vulnerabile vizate în cadrul proiectului, angajatori şi reprezentanţi ai ONG-urilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

DESPRE PROIECT: Proiectul îşi propune să încurajeze angajatorii din diverse domenii de activitate, să integreze în echipele profesionale persoane aparţinând grupurilor de etnie romă, celor cu dizabilităţi şi persoanelor dependente de droguri. Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul vizează calificarea unui număr de 700 persoane din categoriile vulnerabile. Beneficiarul proiectului este Agenţia Naţională Antidrog, in parteneriat cu :

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 1, Bucureşti (DGASPC S1), Romani Criss – Centrul Romilor pentru Intervenţie Socială şi Studii, Fundaţia de Sprijin Comunitar, Asociaţia TRANSCENA, Arhiepiscopia Tomisului, Agenţia Naţională pentru Romi, LOOP Operations şi Faxmedia Consulting.