6000 de spectatori la Festivalul Filmului European.

6000 de spectatori la Festivalul Filmului European.

Vlad Petri a primit Premiul Publicului pentru „Bucuresti, unde esti?”

Filmul „Bucuresti, unde esti?” al regizorului roman Vlad Petri a obtinut Premiul Publicului la Festivalul Filmului European, editia a XVIII-a, care s-a incheiat la Bucuresti, vineri seara, la Cinema Elvire Popesco. „Nu e doar un film despre proteste. Cred ca e despre societatea in care traim, cu bune si rele. E un film prin care ne dorim sa problematizam, sa deschidem discutii, sa punem semne de intrebare si nu neaparat sa oferim solutii”, a spus Vlad Petri, care le-a dat o veste buna cinefililor romani: filmul sau va intra in cinematografe in data de 13 iunie.

Premiul Publicului, un premiu onorific si de popularitate decernat filmului cu cele mai multe voturi inregistrate pe site-ul www.ffe.ro, a fost acordat, in numele organizatorilor, de Liviu Jicman, vicepresedinte al Institutului Cultural Roman. „Editia din acest an a fost un succes”, a declarat Liviu Jicman, care a aratat ca Institutul Cultural Roman, impreuna cu partenerii traditionali, spera sa duca anul viitor Festivalul Filmului European in mai multe orase din tara.

Noua din filmele care au putut fi urmarite la Bucuresti, la Cinema Studio si Cinema Elvire Popesco, vor fi proiectate in perioada 16-18 mai la Cinema Arta din Targu Mures.

Festivalului Filmului European, în cifre

2 sali de cinema, Studio si Elvire Popesco au gazduit filmele festivalului din Bucuresti. Lor li se adauga Cinema Arta din Targu Mures. 7 evenimente conexe au avut loc in preajma si in timpul festivalului  - cele mai multe, 5, la sediul Institutului Cultural Roman 14 proiectii au avut loc in cea mai aglomerata zi (sambata, 10 mai) – 5 la Cinema Elvire Popesco, respectiv 9 (incluzand scurtmetrajele lui Adrian Sitaru si ale studentilor la UNATC) la Cinema Studio  18 minute a durat cea mai scurta proiectie din cadrul festivalului – scurtmetrajul  Chefu’ (Romania, 2012), al regizorului Adrian Sitaru 25 de tari au avut filme in festival 29 de vorbitori au prezentat sau comentat in salile de cinema, incluzand actori, regizori, critici de film, reprezentanti ai ambasadelor si ai institutelor culturale, organizatori s.a.m.d. 42 de filme au fost proiectate 64 de minute a durat cel mai scurt lungmetraj – drama romantica Excentricitatile unei blonde (Portugalia/Spania/Franta, 2009) a regizorului Manoel de Oliveira 105 ani are cel mai varstnic regizor care a avut un film in festival – Manoel de Oliveira (Portugalia), considerat patriarhul cinematografiei europene 140 de minute a durat cea mai lunga proiectie – thrillerul Noua Call Girl (Suedia, 2013) regizat de Mikael Marcimain 2014 este anul celei mai noi productii prezentate in festival – documentarul Bucuresti, unde esti?, regizor Vlad Petri, care a obtinut Premiul Publicului 5.988 spectatori au vizionat filmele din cadrul festivalului; cei mai multi au fost la Gala de deschidere de la Cinema Studio (filmul Miss Violence): 372

Ne puteți urmări și pe Google News