Evenimentul Zilei > International > 6 luni de restricții! Lovitura pentru sute de mii de români! Sunt obligați
6 luni de restricții! Lovitura pentru sute de mii de români! Sunt obligați

6 luni de restricții! Lovitura pentru sute de mii de români! Sunt obligați

Peste 435.000 de români din Marea Britanie vor trebui să respecte restricții semnificativ mai dure.

 

Restricții dure pentru români care sunt stabiliți în Marea Britanie. Ei vor fi nevoiți să respecte anumite restricții dure care au intrat în aplicare și vor dura 6 luni.

Care sunt românii supuși restricțiilor?

Românii care sunt stabiliți în Marea Britanie sunt cei vizați de noile măsuri severe. Înainte de ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, peste 435.000 de români din Marea Britanie au aplicat pentru rezidenţă, potrivit ultimelor date. Românii care locuiesc în Marea Britanie sunt al doilea ca număr în rândul locuitorilor din statele membre ale UE.

Tinând cont de creșterea pandemiei de coronavirus, româniii vor trebui să respecte un set de noi reguli, extrem de dure. Potrivit premierului Boris Johnson, Regatul Unit a ajuns la un „periculos punct de cotitură” legat de pandemia de coronavirus. Acest lucru în contextul în care guvernul pe care îl conduce va aplica un nou set de măsuri restrictive, în Anglia. Acestea vor dura până la șase luni, relatează BBC.

Care sunt noile măsuri dure

Pe lista restricțiilor se află purtarea obligatorie a măștii sanitare de către angajații magazinelor și restricționarea numărului de participanți la nunți la un maximum de 15 persoane. La prima abatere, amenzile pentru încălcarea legii vor fi mărite la 200 de lire sterline.

„Restricții semnificativ mai dure vor fi implementate dacă situația o va cere””, a avertizat premierul britanic.

Potrivit premierului Boris Johnson, măsuri similare vor fi luate și în celelalte țări care fac parte Regatul Unit după întâlnirea cu șefii executivelor din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, marți dimineață.

„Am știut întotdeauna că posibilitatea unui al doilea val era reală”

„Am știut întotdeauna că posibilitatea unui al doilea val era reală. Îmi pare rău să spun, dar la fel că Spania, Franța sau alte țări, și noi am ajuns într-un periculos punct de cotitură”.

Johnson a mai spus în cadrul discursului său din Camera Comunelor că va da poliției și autorităților locale finanțare adițională pentru a putea pune în aplicare mai ușor regulile. El a spus că ia în calcul și folosirea armatei pentru acest obiectiv. Persoanele care lucrează în birouri au fost iar îndemnate să lucreze de acasă cât mai mult este posibil.

Nouă decizie survine după ce în ultimele două săptămâni, numărul de internări în spitale s-a dublat, potrivit capital.ro.