5 motive pentru care merită să îți construiești propriul PC

5 motive pentru care merită să îți construiești propriul PC

Construirea propriului computer nu mai este la fel de populară ca odinioară, din cauza popularității crescânde a laptopurilor, tabletelor și all-in-one-urilor, cum ar fi iMac și chiar a smartphone-ului care a înlocuit PC-ul pentru task-uri precum citirea e-mailurilor, navigarea pe site-uri web, cumpărături online sau comunicarea prin intermediul rețelelor de socializare.

Ne-am obișnuit să folosim dispozitive portabile foarte subțiri acasă sau la birou, totul în detrimentul desktopului tradițional (și al artei de a construi unul). Oricum, nu renunțați la ideea de a vă construi propriul computer. Există încă mai multe motive pentru care merită încă, de la preț până la nivelul de personalizare pe care îl puteți obține.

Tu alegi caracteristicile

Poate că principalul motiv pentru care oamenii își construiesc propriile computere este acela de a avea un control absolut asupra specificațiilor. Probleme precum viteza procesorului, cantitatea de memorie RAM, dimensiunea hard diskului, puterea grafică depind de tine! Nu trebuie să te mulțumești cu ceea ce au decis unii producători.

Dacă doriți o combinație între SSD și discuri mecanice sau mai multă memorie RAM decât oferă mărcile sau dacă doriți un PC orientat spre o sarcină specifică, cum ar fi editarea video sau jocurile, atunci trebuie să îl montați singuri pentru a obține acea flexibilitate. Nu uitați accesoriile, de la sistemul de operare pe care urmează să îl instalați la tastatura și mouse-ul pe care le veți folosi, totul este determinat de dumneavoastră. Practic aveți o pagină goală pentru a vă construi computerul și pentru a vă lăsa imaginația să zboare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poți economisi bani

Sigur, acest lucru depinde dacă aveți de fapt o idee clară despre ceea ce faceți. Alegerea componentelor pentru propriul echipament vă permite să decideți dacă aveți cu adevărat nevoie de un procesor atât de puternic sau să alegeți o placă video mai veche și să economisiți ceva bani.

De asemenea, nu veți plăti costurile forței de muncă ale nimănui, pentru că faceți singuri lucrarea. Practic aceeași idee ca punctul 1, personalizarea propriului PC vă economisește bani, deoarece nu veți plăti pentru spațiul pe disc de care nu aveți nevoie sau pentru acea unitate blu-ray învechită pe care nu o veți folosi niciodată.

Tu alegi design-ul

Acesta este un alt domeniu în care mersul pe cont propriu are avantajele sale: vă proiectați propriul computer. Fie că aveți nevoie de un monstru pentru a vă impresiona prietenii sau de o miniatură pentru a intra sub televizor, alegeți dimensiunea pentru carcasa PC, precum și orice altceva.

Lăsați deoparte modelele alese de producătorii de PC-uri, ați fi surprins să vedeți numărul de modele și alternative pe care le aveți la dispoziție. Dacă doriți cu adevărat să vă bateți capul, există o multitudine de modele și tipuri din care puteți alege o carcasă PC.

Este educativ

Toți cei care și-au construit propriul computer în trecut știu că este o experiență incredibil de satisfăcătoare și educațională, desigur, îl veți consolida pe parcurs, dar veți afla multe despre modul în care funcționează un computer și despre modul în care sunt construite. Poate părea foarte complicat pentru un începător, dar adevărul nu este atât de dificil, este practic un puzzle tridimensional, unde aranjezi piesele împreună. În plus, există multe ghiduri care vă ajută în procesul pas cu pas.

Îl puteți actualiza mai ușor

Construirea propriului computer poate însemna pornirea de la zero cu un teanc de componente nou achiziționate, dar nu trebuie să fie. Puteți recicla componente de pe diferite computere sau puteți actualiza unul pe care l-ați achiziționat anterior.

Este evidentă flexibilitatea pe care ți-o oferă construirea propriului computer, dar asta se aplică și scalabilității: poți planifica din timp, de exemplu, să cumperi o carcasă PC mai mare decât ai nevoie, care să poată găzdui componente viitoare. La sfârșitul zilei, este adevărat că există o curbă de învățare, dar toată acea experiență pe care o veți câștiga vă va servi atunci când doriți să înlocuiți o componentă veche cu una mai nouă.