254 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare! Cine îl salvează pe Nicuşor Dan

254 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare! Cine îl salvează pe Nicuşor Dan

254 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare! Nicuşor Dan va avea bani pentru rezolvarea celei mai acute probleme din Bucureşti.

254 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare! Comisia Europeană a aprobat planul de modernizare a sistemului de termoficare din București.  Aşadar, Comisia Europeană vine în sprijininul bucureştenilor cu acest ajutor financiar. 

254 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare!

„Această măsură de ajutor finanțată prin intermediul fondurilor structurale ale UE, va ajuta România să își atingă obiectivele în materie de eficiență energetică și va contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și de alți poluanți, fără a denatura în mod nejustificat concurența”, a declarat vicepreședintele executiv, Margrethe Vestager.

Reabilitarea sistemului de termoficare a municipiului Bucureşti va consta în înlocuirea unor secţiuni ale principalelor conducte de transport al apei calde, reprezentând aproximativ 10 % din lungimea totală a reţelei.

Această investiţie va reduce pierderile de căldură şi de apă, precum şi alte tipuri de pierderi, generând costuri mai mici de întreţinere.

România a prezentat Comisiei planul de a acorda un ajutor public în valoare de aproximativ 254 de milioane euro (1.208 miliarde RON) pentru reabilitarea rețelei de distribuție (în special a conductelor prin care apa caldă ajunge în principalele puncte de distribuție) a sistemului de termoficare din zona urbană București.

Bani europeni pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Capitală

Ca mărime, sistemul de termoficare din București este primul din UE și al doilea din lume, deservind 1,2 milioane de locuitori prin circa 940 km de conducte termice pentru sistemul de transport și 2 800 km de conducte pentru sistemul de distribuție, precizează un comunicat al Comisiei Europene.

Pe această bază, Comisia a concluzionat că măsura nu denaturează concurența și este conformă cu normele UE privind ajutoarele de stat, în special datorită reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră și de alți poluanți și a îmbunătățirii eficienței energetice a sistemului de termoficare, relatează digi24.

Ne puteți urmări și pe Google News