Evenimentului caritabil „Gala Ioan Andone DINAMO-STEAUA old-boys", organizat duminică seară cu prilejul împlinirii a 40 de ani de la debutul lui Ioan Andone în fotbalul profesionist, a strâns laolaltă jucători cu peste 2.000 de selecții la echipa națională a României. „A fost un eveniment minunat, atât din punct de vedere sportiv, cât și umanitar. În urma donațiilor și licitațiilor s-a strâns suma de de 24.500 euro. Mulțumim partenerilor evenimentului pentru sprijinul oferit și va așteptăm pe toți alături de Liga Legendelor. Dăruim viață prin fotbal!”, a spus Ioan Andone. Imagini inedite de la dineul caritabil vor fi difuzate în rubricile de sport ale Telejurnalelor TVR 1.

La dineul care a reunit oameni de afaceri, fotbalişti, artişti şi oficialităţi, s-au licitat 40 de tricouri cu autograf, o pereche de ghete de fotbal, un bax de vin ediţie limitată şi două sticle de vin unicat.

Ultimul tricou scos la licitaţie a fost o surpriză. Licitaţia a pornit de la 1.000 de lei, chiar dacă nu se ştia cui îi aparţine obiectul vestimentar. Până la 4.000 de lei maeştrii de ceremonie, Florin Călinescu şi Virgil Ianţu nu au vrut să dezvăluie "surpriza". Era vorba despre tricoul cu numărul 9 al lui Victor Pițurcă, iar preţul a urcat până la 10.500 de lei, cea mai mare licitaţie a serii. Lupta pentru tricoul cu numărul 9 s-a dat între Ioan Andone şi Viorel Păunescu, care l-a şi câştigat. Sume considerabile s-au oferit şi pentru tricoul propus echipei naționale în 1984, cumpărat de Mircea Lucescu (10.000 de lei), şi tricoul lui Adrian Ilie, care a fost achiziţionat tot cu 10.000 de euro. Echipamentul lui Ioan Andone a fost adjudecat pentru suma de 8.500 de lei.

Banii obţinuţi în urma licitaţiei vor fi direcţionati către trei copii cu nevoi speciale din comuna Voluntari, dar şi către Kassandra Rotariu, fetiţa fotbalistului Iosif Rotariu, care urmează să treacă printr-o nouă intervenţie chirurgicală. Printre personalităţile care au fost prezente la dineu se numără Viorel Păunescu, Mircea Lucescu, Ştefan Bănică Jr., Dan Şucu, Ionuţ Lupescu, Miodrag Belodedici, Adrian Ilie, Ciprian Marica, Bogdan Stelea, Florin Mateuţ, Răzvan Raţ etc.

Te-ar putea interesa și: