Evenimentul ZileiInternational22 de milioane de tone de alimente, blocate în porturi din Ucraina. Situația e catastrofală

22 de milioane de tone de alimente, blocate în porturi din Ucraina. Situația e catastrofală

22 de milioane de tone de alimente, blocate în porturi din Ucraina. Situația e catastrofală
Volodimir Zelenski susține că Rusia a blocat în porturi 22 milioane de tone de alimente, care trebuie exportate spre mai multe țări ce se confruntă în acest moment cu o penurie de alimente. Oficialul avertizează întreaga omenire și susține că, dacă porturile nu vor fi deblocate, mai multe țări se vor confrunta cu o criză alimentară.

Ucraina nu mai poate livra alimente către alte state din cauza invaziei Ruse. Președintele Volodimir Zelenski acuză forțele ruse că au blocat porturile și exportul a 22 de milioane de tone de alimente. Oficialul lansează avertizări și susține că dacă porturile nu vor fi deblocate, mai multe țări se vor confrunta cu o criză alimentară, după cea energetică provocată tot de ruşi.

„Rusia a blocat aproape toate porturile şi toate oportunităţile maritime de a exporta alimente – cerealele noastre, orzul, floarea-soarelui şi altele. O mulţime de lucruri.

Va fi o criză în lume. A doua criză după cea energetică, care a fost provocată de Rusia. Acum va crea o criză alimentară dacă nu deblocăm rutele pentru Ucraina, nu ajutăm ţările din Africa, Europa, Asia, care au nevoie de aceste produse alimentare”, a afirmat Zelenski, potrivit The Guardian.

Președintele Ucrainei a găsit și o soluție pentru a rezolva această problemă. Zelenski cere ajutorul comunității mondiale, precizând că porturile pot fi deblocate prin intermediul unei soluții militare, care ar implica procurarea de noi arme de la aliați.

Rusia nu blochează doar exportul către alte stat, și „fură treptat” produse alimentare din Ucraina și încearcă să le vândă, acuză Volodimir Zelenski.

Ucraina are șanse de contraofensivă. Volodimir Zelenski ar putea câștiga războiul

Au trecut deja 88 de zile de război în Ucraina, iar ambele trupe au înregistrat pierderi. În timp ce forțele ucrainiene rezistă eroic, serviciile militare britanice susțin că forțele ruse și-au pierdut elanul în Donbas. În condițiile actuale, specialiștii susțin că sunt slabe șanse ca Rusia să își accelereze ofensiva.

Analiștii de la Institutul American pentru Studii de Război împărtășesc acest punct de vedere. Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a subliniat, de asemenea, încetinirea „invaziei brutale a Rusiei”.

„Inițial, Rusia conta pe o lovitură fulgerătoare, decapitarea Kievului și stabilirea controlului asupra întregului teritoriu al țării. Acum, Rusia joacă un joc complet diferit și are o strategie complet diferită, în care folosește forțe umane pe scară largă pentru a epuiza și zdrobi trupele ucrainene”, a declarat și Jan Brzezinski, membru senior al Atlantic Council, care consideră că Rusia și-a schimbat strategia.


Accesează: