Evenimentul ZileiInternationalUltima zi trăită de un luptător ucrainean, la Azovstal, înainte de asaltul rușilor. Filmul face furori. VIDEO

Ultima zi trăită de un luptător ucrainean, la Azovstal, înainte de asaltul rușilor. Filmul face furori. VIDEO

Ultima zi trăită de un luptător ucrainean, la Azovstal, înainte de asaltul rușilor. Filmul face furori. VIDEO
Un luptător din Ucraina fumează o ultimă țigară, la Azovstal, înaintea atacului decisiv pe care aveau să-l dea rușii. Filmulețul a apărut în mediul on-line și a devenit extrem de popular printre internauți.

Un videoclip ce a fost filmat de soldatul ucrainean Dmitri Kozatsky, aflat în interiorul Azovstal, a devenit viral. Este ultima zi petrecută de luptătorul respectiv, înainte de asaltul dat de ruși. Vineri, toți ucrainenii din acest loc au fost nevoiți să se predea.

Asociația BABYLON’13 a publicat o înregistrare video filmată de luptătorul ucrainean Dmytro Kozatskyy în ultima zi la uzina Azovstal, înconjurată de militari ruși.

Ne puteți urmări și pe Google News

Imaginile arată amploarea distrugerilor de la întreprinderea industrială, care a fost ultimul bastion al garnizoanei ucrainene din Mariupol. „Fortetsya Mariupol” este o serie de filme Babylon’13 construite pe baza unor apeluri video către soldații care au fost înconjurați în Mariupol la uzina Azovstal. Încă de la începutul asediului, regizorul a stat de vorbă cu luptătorii regimentului Azov, dezvăluindu-le portretele. Dmitriy „Orest” Kozatskyy, șeful serviciului de presă al regimentului Azov, se află la Azovstal încă de la începutul încercuirii Mariupolului.

„În ajunul ieșirii sale din fabrica distrusă, a făcut un film de adio cu ciupituri”, au spus cei de la Babylon’13.

O mare bătălie s-a dat la Azovstal

După 82 de zile de apărare, militarii ucraineni răniți care apărau uzina Azovstal au fost evacuați din Mariupol ocupat. Comandamentul militar ucrainean a ordonat ca personalul apărătorilor să fie păstrat. În noaptea de 17 mai, peste 250 de militari din coridorul umanitar au fost retrași în teritoriile aflate în afara controlului ucrainean.

O unitate medicală din Novoazovsk a evacuat 53 de persoane grav rănite pentru tratament medical. Alte 211 persoane au fost duse la Olenivka prin coridorul umanitar. Ambele așezări se află în teritoriul ocupat.

Pe 20 mai, comandantul adjunct al regimentului Azov, Svyatoslav „Kalina” Palamar, a înregistrat un nou mesaj video pentru ucraineni. El a spus că comandamentul său se afla încă pe teritoriul Azovstal din Mariupol. În același timp, evacuarea pentru salvarea militarilor continuă.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a declarat că toți civilii, medicii și răniții au fost evacuați din Azovstal. Acum, apărătorii evacuați din Mariupol urmează să fie eliberați în cadrul procedurii de schimb. Potrivit șefului statului, militarii ucraineni au primit un semnal că au dreptul deplin de a ieși și de a-și salva viețile.


Accesează: