Evenimentul Zilei > Actualitate > 22 de migranți care căutau o viață mai bună în Europa Occidentală au fost opriți în România
22 de migranți care căutau o viață mai bună în Europa Occidentală au fost opriți în România

22 de migranți care căutau o viață mai bună în Europa Occidentală au fost opriți în România

Poliția de Frontieră a avut de lucru în ultimele zile, după ce a identificat 22 de persoane care voiau să treacă fraudulos granița.

22 de migranți au fost prinși de Poliția de Frontieră Arad în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera de stat în Ungaria. Unii dintre ei mergeau pe jos, alții erau ascunși într-un camion. Migranții provin din Siria, Irak, Algeria, Maroc, Palestina şi Libia.

În zona oraşului Nădlac au fost desfăşurate acţiuni pentru prevenirea migraţiei ilegale. în timpul acestor controale au fost depistate două grupuri formate de migranţi care se deplasau pe jos, pe câmp, spre graniţa cu Ungaria. După cum au anunțat oficialii de la Poliția de Frontieră Arad, în cadrul unui comunicat.

Cu toții tranzitaseră România și voiau să ajungă în partea de Vest a Europei. Au fost prinși de Poliția de Frontieră

În total, este vorba de nouă persoane. Cinci cetăţeni ce provin din Maroc, trei din Algeria şi unul din Libia. Migranții prinși de vameșii români au vârste cuprinse între 17 şi 37 de ani.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, în terminalul destinat transportului de marfă, pe sensul de ieşire din ţară, autorităţile au prins, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria, trei bărbaţi care încercau să treacă frontiera în ţara vecină. Doi dintre ei sunt din Maroc, au 22, respectiv 30 de ani. Iar celălalt este din Palestina, în vârstă de 22 de ani, au anunțat oficialii Poliției de Frontieră.

Un șofer turc transporta migranți ce se ascunseseră printre bidoane de plastic

În PTF Borş II (Bihor), în timp ce era verificat un camion care urma să iasă din ţară, în remorcă au fost găsite zece persoane. Şoferul este turc şi transporta bidoane din material plastic în Polonia. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că migranţii ascunşi în remorcă sunt cetăţeni din Siria şi Irak şi au vârste cuprinse între 19 şi 27 de ani. În toate cazurile menționate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.