106 migranți, salvați din Mediterana. 67 de persoane erau minore

106 migranți, salvați din Mediterana. 67 de persoane erau minore

O navă a organizației SOS Mediterranee a salvat, sâmbătă, 106 migranți în largul coastei Libiei. Între persoanele salvate există 67 minori. ONG-ul francez a anunțat că este la a doua intervenție din sezonul primăvară-iarnă.

Echipa Ocean Viking, o navă a organizaţiei SOS Méditerranée, a salvat sâmbătă 106 persoane, între care minori. Intervenția a avut loc în largul coastei Libiei, a anunţat ONG-ul francez, care efectuează a doua misiune din această iarnă și început de primăvară, relatează Agerpres .

Operațiunea de salvare a avut loc sâmbătă dimineață

Operaţiunea de salvare a avut loc sâmbătă dimineaţa, la 34 de mile marine (63 de kilometri) de coasta libiană. S-a intervenit în cazul unei ''ambarcaţiuni pneumatice în primejdie'', a scris pe Twitter organizaţia, al cărei sediu se află la est de Marsilia (sudul Franţei).

Numărul persoanelor minore salvate este impresionant și revelează importanța vitală și umanitară a întregii acțiuni de salvare. Persoanele salvate au fost 31 de bărbaţi, opt femei, 67 de minori. Dintre ele 51 de persoane au declarat că sunt neînsoţiţi, a precizat un oficial, adăugând că o femeie a leşinat în cursul operaţiunii de salvare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ocean Viking a avut o activitate impresionantă în această iarnă

Ocean Viking a mai salvat deja, joi alte 10 persoane, între care trei copii şi un bebeluş care sufereau de deshidratare. Acum toate persoanele sunt în afara pericolului, a precizat oficialul citat. Activitatea Ocean Viking este însă lăudabilă și deosebit de impresionantă.

În cursul primei sale misiuni de iarnă din ianuarie-februarie, Ocean Viking a salvat aproximativ 800 de persoane. Fără o intervenție promptă viața tuturor migranților ar fi fost pusă serios în pericol și s-a fi putut discuta de o adevărată catastrofă.

Subiectul migranților rămâne actual

În prezent, în apele mediteraneene există două nave de salvare în funcţiune, ONG-ul spaniol Open Arms declarând joi pe Twitter că se îndreaptă spre ''cea mai riscantă graniţă din lume''.

Subiectul migranților de origine africană sau orientală rămâne unul deosebit de actual și în anul 2021. Problema ar merita analizată mai atent în toate detaliile sale, deoarece există opinii deosebit de reținute în privința sprijinirii fenomenului, unii europeni dorind ca probema acestora să fie soluționată cumva în țara d origine dacă este posibil.