2024 va fi un an complicat, din cauza Rusiei. De unde vor apărea marile probleme

2024 va fi un an complicat, din cauza Rusiei. De unde vor apărea marile probleme 2024 va fi un an complicat din cauza lui Putin. Sursa Foto- Dreamstime

Ucraina se află sub asaltul militar lui Putin din 2022, în timp ce Europa și America vor fi lovite de atacuri cibernetice în 2024.

Anul 2024 va fi tot mai agitat,  pe măsură ce societatea rusă este tot mai blocată în războiul prelungit al lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei. Rusia seamănă cu o societate orwelliană.

Sovietizarea economiei, propaganda militară și gestionarea autoritară a societății îi dă oportunitatea de a duce un război hibrid împotriva Occidentului, prin dezinformare.

Dezinformările din 2024 pot fi mult mai periculoase decât în 2016 și 2020, din cauza instrumentelor cu inteligență artificială generativă (imagini, texte, imitare voce).

Ne puteți urmări și pe Google News

Care sunt principalele dezinformări ale anului 2024?

Occidentul este beligerant și împinge Ucraina spre război.  Ucraina este un stat eșuat condus de un regim neonazist al lui Volodimir Zelenski, de origine evreiască. Între timp, Volodimir Zelenski a ținut un discurs la Forumul Economic de la Davos despre încheierea păcii.

Propaganda rusească mai spune că Ucraina este sortită să fie împărțită între Polonia, Turcia, Ungaria și România. În realitate, nicio țară nu are pretenții teritoriale asupra Ucrainei.  Rusia pretinde că lovește doar ținte militare, dar în realitate, majoritatea bombardamentelor cu rachete rusești vizează zone populate de civili.

Kremlinul mai pretinde că majoritatea orașelor mari din Ucraina sunt rusești, doar că sunt  temporar sub ocupație „ucraineană”, precum Kiev, Harkov, Odesa, Dnipro și Mîkolaiiv.

Alegerile din anul 2024 ar putea fi perturbate de Rusia. Sursa Foto- Dreamstime

Rusia ar putea perturba alegerile din 2024

2024 este anul alegerilor europarlamentare în Uniunea Europeană și alegerilor prezidențiale în Statele Unite ale Americii. România și Republica Moldova vor avea alegeri prezidențiale, deci există riscul ca Rusia să încerce să aducă un candidat pro-Kremlin la Cotroceni.

Rusia speră să câștige candidații naționaliști ca Fico din Slovacia, Nehammer din Austria și Orban din Ungaria care să sisteze ajutorarea militară și financiară a Ucrainei.

În Statele Unite, Donald Trump este candidatul preferat al lui Putin. În Rusia, principalul candidat surpriză este Putin care are un istoric îndelungat de îndepărtarea candidaților incomozi, arestarea activiștilor politici și cenzura mass media.

NATO vrea să declanșeze al Treilea Război Mondial cu Rusia

Potrivit TASS, o agenție de presă de stat rusă, Vestul împinge lumea spre un al Treilea Război Mondial după ce state ca Germania, Polonia, Suedia, Franța, România, statele baltice și Marea Britanie au decis să-și întărească apărarea. Între timp, Serbia și țările din Asia Centrală sunt sub radarul Moscovei, care din prismă paranoidă, acuză SUA și UE de subversiune clandestină în cazul Revoluției Portocalii și Euromaidanului din Ucraina, Revoluția Trandafirului din Georgia, protestelor pro-democratice din Belarus și protestelor din Serbia care acuză regimul Vucic de fraudarea ultimelor alegeri.

Prim-ministrul eston a vorbit despre flancul estic al NATO în lumina comportamentului agresiv al Rusiei. Rusia se afișează ca prieten etern al țărilor din Africa, Orientul Mijlociu și America Latină, promovând anti-colonialismul și anti-americanismul.

Moscova îi sperie europenii că fără gazul rusesc ar putea îngheța sau ar putea rămâne șomeri din cauza colapsului economiei după sancționarea Rusiei, potrivit EUvsDiSiNFO.