2021 va fi anul marilor proteste în România? Anunțurile sindicaliştilor dau de gândit Guvernului

2021 va fi anul marilor proteste în România? Anunțurile sindicaliştilor dau de gândit Guvernului

Abia instalat la guvernare, noul Cabinet se vede confruntat cu posibile proteste în lanț în 2021, pe fondul noilor măsuri de austeritate anunțate pentru controlul crizei economice.

Angajații din sănătate consideră că majorarea nu acoperă nici măcar cheltuielile lunare cu măştile de protecţie şi dezinfectantul. ''Confederaţia Naţională Sindicală ‘Cartel ALFA’ (…) decide declanşarea unei serii de acţiuni de protest, având ca scop creşterea veniturilor lucrătorilor'', se arată în comunicatul de presă transmis de Cartel ALFA.

Luni seară, președintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a precizat, la RTV, că federația sindicală va planifica o serie de proteste masive la Ministerul Muncii, în 2021, justificate de faptul că anul pandemiei, 2020, a luat povara de pe umerii angajatorilor, care au fost ajutați de stat, și a pus-o pe umerii lucrătorilor. „Angajatorii nu au plătit cu nimic costurile pandemiei, capitalul a fost favorizat în defavoarea angajaților. Este un furt pe față (n.r. – noul salariu minim pe economie)“.

Ne puteți urmări și pe Google News