Evenimentul Zilei > Actualitate > 19 morți în urma unui accident grav de autobuz în Myanmar
19 morți în urma unui accident grav de autobuz în Myanmar

19 morți în urma unui accident grav de autobuz în Myanmar

19 persoane au murit și 21 au fost rănite în urma unui accident grav ce s-a petrecut vineri (în jurul orei locale 10:45) în Myanmar.

 Un autobuz cu 40 de pasageri ce pornise din provincia Bago din Myanmar, pe ruta Zayatkyi-Taungoo-Myawaddy, a căzut într-o prăpastie aproape de orașul Myawaddy, de lângă granița cu Thailanda. Prăpastia în care a căzut autobuzul are o adâncime de 40 de metri.

Răniții grav au fost transportați peste graniță, la un spital din localitatea thailandeză Mae Sot care se află la scurtă distanță de locul accidentului.

Martorii spun că autobuzul a derapat deoarece șoferul a pierdut controlul asupra vehicolului în timp ce conducea cu viteză mare pe un drum de munte, încercând să evite autovehiculele ce veneau din sensul opus.

Autobuzul transporta pasageri între Taungoo, în regiunea centrală Bago și Myawaddy când s-a întâmplat accidentul și avea la bord 40 de pasageri.

Accidentele rutiere sunt frecvente pe această secțiune a acestui drum, dar incidentul de vineri a fost cel mai tragic de când a fost deschis acest drum, în urmă cu doi ani, relatează presa din Thailanda

Drumul face parte din Coridorul Economic Est-Vest care leagă portul vietnamez Danang de la marea Chinei de Sud în est și portul Mawlamyine din Myanmar de la Oceanul Indian. (Bankokpost)

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: