Evenimentul Zilei > Actualitate > 16 arestați după incidentele de la Panarhinaikos – Olympiakos
16 arestați după incidentele de la Panarhinaikos – Olympiakos

16 arestați după incidentele de la Panarhinaikos – Olympiakos

Partida dintre Panathinaikos şi Olympiakos, programată să se dispute sâmbătă, a fost anulată după ce suporterii gazdelor s-au bătut cu forţele de ordine şi au aruncat cu torţe în jucătorii celor de la Olympiakos.

Incidentele au pornit cu aproximativ două ore înainte de startul meciului. Deşi nu deţineau bilete, o parte dintre suporterii lui Panathinaikos au încercat să forţeze porţile de la intrarea în stadion şi au aruncat cu pietre în forţele de ordine.

La intrarea pe teren, jucătorii oaspeţilor au fost întâmpinaţi cu torţe şi petarde, iar o fumigenă aruncată din tribune l-a lovit pe Alfred Finnbogason. Atacantul împrumutat de Olympiakos de la Real Sociedad a suferit arsuri la picior. Arbitrul Andreas Pappas a decis anularea partidei, iar Liga greacă urmează să ia o decizie în privinţa meciului. Cel mai probabil, Olympiakos va câştiga la masa verde, în timp ce Panathinaikos riscă depunctarea şi disputarea unor partide cu porţile închise. În urma incidentelor de sâmbătă, 16 fani au fost arestaţi, iar trei poliţişti au fost răniţi.

Olympiakos este lider în campionatul grec, cu zece victorii din zece meciuri, iar Panathinaikos este pe locul al doilea, la o diferenţă de opt puncte.