Casa de Licitaţie Grimberg se pregăteşte pentru un nou eveniment: licitaţia din această primăvară care va avea loc în data de 26 martie, la Hotel Radisson BLU, Bucureşti. Este vorba de un eveniment cu totul special, graţie operelor de pictură românească şi europeană, sculptură şi obiecte decorative cu circuit european propuse publicului.
Loturile care compun această a treia licitaţie sunt astfel concepute încât oferă iubitorilor de artă un echilibru între piese de artă românească clasică (în acest segment existând multe lucrări excepţionale), sculptură românească, obiecte decorative cu statut european şi pictură contemporană.
Evenimentul se remarcă prin prezenţa unor artişti foarte tineri despre care Casa de Licitaţie crede că au potenţial. Procentul de 40 % pentru lucările de pictură contemporană prezente în această licitaţie demonstrează interesul pentru promovarea atât a numelor consacrate, cât şi a tinerilor artişti. Procentul de 20% de lucrări semnate de mari maeştri ai picturii româneşti conferă acestui eveniment un statut special.
La capitolul sculptură, putem menţiona o serie de piese de valoare ale unor maeştri români precum: Ion Vlasiu, Ion Turetcă, Alexandru Călinescu, dar şi străini: Antoine – Louis Barye, Emmanuel Villanis, Theodore Stundl, Theodore Riviere, Ivan Mestrovic.

Te-ar putea interesa și: