Evenimentul Zilei > Actualitate > 100 de ani de mister. O nimfomană din România a ucis 35 de bărbaţi. Descoperiea criminaliştilor este cutremurătoare
100 de ani de mister. O nimfomană din România a ucis 35 de bărbaţi. Descoperiea criminaliştilor este cutremurătoare

100 de ani de mister. O nimfomană din România a ucis 35 de bărbaţi. Descoperiea criminaliştilor este cutremurătoare

Cel mai răsunător caz ai unui criminal în serie este de departe al româncei nimfomane care a ucis 35 de bărbați. Vera Renczi a fost inclusă pe lista criminalilor în serie care au făcut cele mai multe victime în secolul XX.

Foarte multe elemente din viaţa Verei Renczi rămân un mister şi pentru istorici, şi pentru criminalişti.

Cu toate că „Văduva neagra”, cum a fost numită de presa vremii, Vera Renczi, a recunoscut toate crimele comise, există totodată multe enigme legate de acest caz.

În 1925, mai multe ziare americane au publicat povestea „văduvei negre”, o româncă acuzată că a ucis 35 de bărbaţi şi le-a ascuns trupurile în sicrie de zinc, aşezate într-o temniţă secretă de sub castelul său din localitatea yugoslavă Berkerekul.

Articolul iniţial a fost publicat de jurnalistul american Otto B. Tolischus, stabilit în Berlin, cel care în 1940 a primit prestigiosul Premiu Pulitzer, pentru corespondenţa sa din Berlin, la începutul celui De-al Doilea Război Mondial.

„Victimele aveau între 23 şi 30 de ani, cu excepţia băiatului. Paisprezece dintre ei erau români”, scria acesta.

A venit pe lume în Bucureşti, în anu 1920, fiind rodul unei poveşti de dragoste dintre un om de afaceri ungur şi o tânără superbă din România, cu rădăcini în rândul nobilimii maghiare. Nu i se cunoaşte numele de fată, Renczi fiind numele celui de-al doilea soţ al ei.
Copilăria şi-a petrecut-o în Capitală, unde a rămas până la vârsta de 13 ani, când şi-a pierdut mama. După tragicul eveniment, Vera şi tatăl ei s-au mutat la Berkerekul, o localitate din nordul fostei Iugoslavii, unde bărbatul deţinea o mică moşie.

Psihologii care i-au studiat cazul susţin că absenţa tatălui din viaţa ei ar fi împins-o în această direcţie, fata fiind, de fapt, dornică de protecţie. Deja de o frumuseţe răpitoare, deşi era o adolescentă, Vera a trăit numeroase aventuri scandaloase, care au ţinut prima pagină a publicaţiilor locale.

Iar înainte de a împlini vârsta majoratului, avea o listă lungă de amanţi – toţi bărbaţi influenţi, bancheri şi oameni de afaceri – şi devenise o cuceritoare recunoscută.
Sub privirile îngrozite ale poliţiştilor, Vera şi-a început confesiunile terifiante. A recunoscut că a ucis cu arsenic şi stricnină, pentru a le  grăbi moartea, şi a mai spus că pe Joseph Renczi, cel de-al doilea soţ, l-a închis în sicriu înainte să-şi dea ultima suflare. Când a ajuns la de-al 12-lea sicriu, a izbucnit în plâns: era cel al propriului ei fiu, pe care a declarat că a fost nevoită să îl ucidă, pentru că îi descoperise crimele. Vera a mai dezvăluit că simţea o plăcere stranie să ştie că ea a fost ultima femeie din viaţa fiecărui bărbat ucis.

A fost arestată şi condamnată imediat la moarte, însă pedeapsa i-a fost comutată ulterior la închisoare pe viaţă, întrucât femeile nu puteau fi executate în Iugoslavia acelor vremuri, potrivit antena3.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: