Votul pentru alegerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD a fost marcat de fraude. Un dosar penal conține probe potrivit cărora Alina Gorghiu, ex-președinte PNL, „a votat” pentru alegerea sa | „NOI SUNTEM STATUL!” (XXIII)

Votul pentru alegerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD a fost marcat de fraude. Un dosar penal conține probe potrivit cărora Alina Gorghiu, ex-președinte PNL, „a votat” pentru alegerea sa | „NOI SUNTEM STATUL!” (XXIII)

Liviu Dragnea a devenit președintele PSD printr-un vot marcat de posibile fraude. Sau cel puțin așa susțin sursele și documentele pe care le-am consultat. Este, de altfel, o lungă tradiție la PSD de manipulare a alegerilor interne, de stai să te întrebi ce-i special în asta! Momentul contează! Liviu Dragnea și PSD sunt sub o presiune uriașă fiind confruntați cu o potențială criză politică. Zilele acestea vom afla dacă au reușit să dejoace planul lui Victor Ponta de a-l da jos de la șefia PSD pe Dragnea și de a prelua Guvernul din mâinile coaliției PSD-ALDE. O mișcare politică riscantă, care are șanse mici de reușită, dar care poate schimba fundamental scena politică.

Să începem cu începutul…

11 octombrie 2015. Președintele Comisiei Electorale, Florin Iordache, a anunțat că la închiderea urnelor prezența la vot a fost de 81,23%, adică peste 435.000 de persoane au votat pentru noul președinte al partidului. Potrivit președintelui Comisiei Electorale a PSD, prezența la vot în București a fost de 85%, cea mai slabă filială fiind cea a Sectorului 5.

Ne puteți urmări și pe Google News

Florin Iordache a spus că aceste rezultate, care vor fi discutate în Comitetul Executiv Național de luni, vor conta și pentru alegerea vicepreședinților PSD pentru că „a fost o muncă de echipă și pentru acest scrutin”.

Era rezultatul primului scrutin intern de partid, în care președintele PSD era votat de majoritatea membrilor de partid. Singurul candidat a fost Liviu Dragnea, care avea o singură emoție: să iasă la număr membrii de partid pe care-i anunțase public, respectiv peste 500.000 de oameni înscriși cu acte în regulă. Potrivit regulilor interne, Liviu Dragnea avea nevoie ca să fie ales de jumătate plus unu din numărul de membri. Altfel, scrutinul era invalidat.

Sute de mii de membri trebuiau să voteze

Ca urmare, în ziua votului a început o cursă pentru aducerea membrilor de partid la vot. Rezultatul final a fost cel pe care vi l-am spus și care l-a consacrat pe Liviu Dragnea ca președinte al PSD. A părut o victorie fără emoții, numai că lucrurile nu au fost deloc simple.

Ce înseamnă că au votat 435.000 de oameni?

În absența unor evidențe electronice, a unor carnete de partid care să nu poată fi falsificate, înseamnă că filiale PSD au raportat fiecare câte un număr de oameni, care potrivit listelor interne erau membri de partid și care s-au prezentat la votul pentru alegerea președintelui PSD. Totul pe baza unor evidențe completate de mână, fără legătură cu baza de date a partidului.

Cum se vota

Aceste liste conțineau:

- numele celui care votează

- codul numeric personal (pentru identificare)

- semnătura

Ceea ce se știe mai puțin este faptul că la nivelul unei structuri de Parchet se află deschis un dosar din decembrie 2016 care conține probe că în cel puțin un caz, al Filialei PSD Sector 5, listele de membri PSD care au votat pentru alegerea lui Liviu Dragnea conțin semnături falsificate.

Alina Gorghiu l-a „votat” pe Dragnea

Una dintre ele aparține fostei președinte a Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu. Pe listele de membri PSD care și-au exprimat adeziunea pentru alegerea lui Liviu Dragnea în 2015 apare numele Alinei Gorghiu, Codul Numeric Personal și semnătura. Toate aceste elemente au fost falsificate de către cei care conduceau la acel moment PSD Sector 5.

Presați de la vârful PSD să dea un număr cât mai mare de membri PSD care să-l voteze pe Liviu Dragnea, organizația din Sectorul 5 a luat decizia de a îndeplini sarcinile cu orice preț. Așa că, printr-un vicepreședinte al organizației au introdus în lista celor care l-au votat pe Liviu Dragnea și întregul corp de mediatori din București-Sectorul 5. Așa a apărut Alina Gorghiu pe listă. Cu semnătură și CNP…

Câte alte nereguli mai sunt

Este evident că nu putem presupune că vorbim de o singură listă falsificată în favoarea lui Liviu Dragnea, așa că dosarul deschis la Parchet de la sfârșitul lui 2016 capătă o importanță deosebită.

În contextul în care are loc discutarea moțiunii de cenzură împotriva guvernului Grindeanu, iar cei doi foști prieteni și aliați, Victor Ponta și Liviu Dragnea se află pe poziții ireconciliabile, aceste elemente vor căpăta o altă greutate.

Rizea recunoaște

Pentru a verifica veridicitatea acestei informații, i-am cerut un comentariu celui care, la acel moment - octombrie 2015, era președintele PSD – Sector 5 și membru al Comitetului Executiv al PSD.

Vă redau mai jos mesajul primit de la Cristian Rizea care confirmă această dezvăluire.

„Sorin Grindeanu are dreptate când cere organizarea unui Congres Extraordinar în PSD! Există în primul rând un motiv foarte intemeiat: în acest moment e în cercetare la una din structurile de Parchet un dosar care are ca obiect modul fraudulos prin care Liviu Dragnea și-a obținut legitimitatea ca președinte al PSD la Congresul din 11 octombrie 2015 (în condițiile în care a fost singurul candidat)! Pentru prima oară conform noului statut, președintele PSD ar fi avut nevoie de un număr de voturi egal cu jumătate +1 din totalul membrilor PSD la nivel național, adică 250.000+1 (în cazul în care luăm ca oficial numărul de 500.000 de membri PSD), iar pentru îndeplinirea acestui obiectiv foarte greu de realizat s-au făcut grave ilegalități, fiind introduși pe listele de votanți oameni care nu numai că nu erau membri PSD, dar erau chiar membri ai PNL !

Bineînțeles că cei introduși cu numele pe listele de votanți și cu seria de buletin!!!! Habar nu au avut că le-au fost folosite datele personale!

Iar ca exemplu pot să confirm că s-au introdus (n.r. - pe listele cu membri PSD) toți membrii Asociației de Mediatori din București Sector 5, cărora li s-au falsificat semnăturile, membri printre care figura și Președintele PNL din acel moment, doamna Alina Gorghiu. Care bineînţeles apare și ea că ar fi votat (fără să știe) pentru ca dl Liviu Dragnea să devină Președinte al PSD!!!”

Liviu Dragnea știa

L-am rugat pe Cristian Rizea să precizeze dacă este vorba de o operațiune proprie, a organizației pe care o conducea la acel moment, prin care încerca să mărească artificial numărul de membri sau era vorba despre o practică la nivelul partidului, dar mai ales dacă Liviu Dragnea știa despre acest lucru.

Răspunsul său a fost:

„Iar Liviu Dragnea știe foarte bine pentru că am avut o discuție cu el în acea seară legată de acest subiect, în momentul în care cineva a semnalat că printre votanți apărea Alina Gorghiu.

Și m-a rugat ca nu cumva să se afle acest aspect că altfel «ne-am dat foc la valiză».

Mai mult, Cristian Rizea susține că Liviu Dragnea i-a precizat, în aceeași discuție, că acesta a spus: „Cristi, ne-am dat foc la valiză dacă se află!” Se putea pune problema repetării Congresului PSD.

Bătăi de cap pentru Dragnea

Un dosar privind fraude electorale interne pentru alegerea lui Liviu Dragnea ca președinte al PSD este ultimul lucru de care are nevoie actuala coaliție guvernamentală în aceste momente.

Cum a avansat ancheta de la Parchet în acest caz este greu de spus, până în acest moment nu au fost date informații despre existența acestui dosar, dar zvonurile din ultima vreme vorbesc de un sprijin instituțional pe care l-ar putea primi Sorin Grindeanu pentru a rămâne premier. Așa că acesta este încă un element care se adaugă celor deja cunoscute în conturarea unei strategii de contracarare a schimbării lui Sorin Grindeanu de la Palatul Victoria.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, premierul Victor Ponta anunța, în 2015, că va fi alături de echipa de la conducerea partidului, punctând că, în trecut, a făcut echipă bună cu Liviu Dragnea:

„După aproape 6 ani la vârful PSD, este timpul pentru un nou început şi în partid. Votez pentru echipă şi pentru continuarea creşterii. Am făcut echipă bună cu Liviu şi sunt convins că va continua proiectele bune pe care le-am început împreună – modernizarea partidului, deschiderea sa spre urban în paralel cu menţinerea unei legături speciale cu zona rurală, atragerea de cât mai mulţi tineri, conectarea la problemele reale ale românilor.

Voi fi alături de echipa din fruntea partidului.

De atunci, s-au schimbat multe, iar Victor Ponta, alături de Sorin Grindeanu, vrea capul lui Dragnea. Acum a primit un ajutor neașteptat de la manevra confirmată de Cristian Rizea.

Vă reamintesc că pe parcursul episoadelor publicate din Operațiunea „Noi suntem Statul!” am dezvăluit relațiile oculte dintre liderii PSD și serviciile de informații.

1. Victor Ponta și Liviu Dragnea jucau tenis cu George Maior și Florian Coldea, acompaniați de Gabriel Oprea și Vasile Dîncu. Locațiile în care se întâlneau aceștia erau la Ștrandul Generalilor și vila SRI denumită T14 din Aleea Privighetorilor.

2. Aceste întâlniri au început în anul 2010 și au continuat până în 2014.

3. Partidele de tenis aveau loc, în general, în fiecare marți și în fiecare joi, în funcție de programul participanțiilor, componența fiind modificată. Dar este important de înțeles că în cele două locații, în special la vila SRI T14, nu puteau pătrunde persoane care nu aveau aprobare. Laura Codruța Kovesi era un personaj care apărea din când în când în acele locuri.

4. Victor Ponta și Liviu Dragnea jucau tenis și în alte locuri, la baza lui Dinu Pescariu, unde îi aveau ca parteneri pe fostul tenismen, pe Eugen Bejenariu (deputat PSD), George Cosac, Horia Georgescu (președintele ANI), Vlad Stoica (șeful cancelariei primului-ministru).

Ponta a fraudat, Mircea Geoană a luat bani, amândoi au scăpat

Alegerea lui Liviu Dragnea este un moment interesant din istoria PSD care ne aduce aminte de modul în care s-au petrecut alegerile de-a lungul timpului, despre cât de interesate erau serviciile de informații de persoana care ajungea în fruntea celui mai mare partid de stânga.

Am primit în ultima vreme numeroase relatări despre luptele din interiorul partidului, despre modul în care s-a implicat SRI, prin prim-adjunctul său generalul Florian Coldea în alegerea lui Victor Ponta.

„Am să mă concentrez azi pe legătura cu Florian Coldea. La începutul lui 2010, în debutul lunii februarie, am fost împreună cu familiile în Seychelles, doar noi. Era înainte de congresul PSD şi am hotărât să mergem într-o vacanţă, într- o insulă exotică. Am stat 10 zile şi îmi aduc aminte că îl rugam să-l ajute pe Ponta să câştige alegerile PSD, însă Coldea îmi spunea că Băsescu nu-l vrea pe Ponta. Diaconescu, Geoană, oricine, dar numai să nu ajungă Ponta la PSD a fost mesajul”, a spus Sebastian Ghiţă, într-una din celebrele sale înregistrări.

Despre rolul lui Sebastian Ghiță în propulsarea lui Ponta s-a vorbit la fel de mult, nefiind vorba numai de intervenția la primadjunctul directorului SRI, ci și în organizarea congresului. „Au fost ajutaţi să câştige. Şi prin forma de organizare. Au avut posibilitatea să bage în urne voturi votate deja dinainte să înceapă să se voteze. Era vorba de câteva sute care erau în urne deja. Nu m-am ocupat eu, că au zis că sunt de partea lui Geoană“, spunea Marian Vanghelie.

Nici Mircea Geoană nu a fost scutit de dezvăluri neplăcute, dar beneficia de protecția DNA.

Mircea Geoană, președintele PSD care a primit bani pentru a-l pune pe liste pe Rizea

Această dezvăluire vine în completarea celei pe care am făcut-o în urmă cu câteva zile și care demnostrează modul ciudat în care structurile Parchetului, în special DNA, acționează în cazul oamenilor politici.

După principiul, Pentru unii mumă, pentru alții ciumă…

Reiau o parte a poveștii care-l implica pe Mircea Geoană și Ionuț Bazac, „spălați” de DNA.

Undeva la începutul lunii septembrie - octombrie 2008, Cristian Rizea a fost sunat de Mircea Geoană care i-a cerut să ia legătura cu Ionuț sau Camelia Bazac, pentru că aceștia aveau să-i transmită un mesaj din partea sa...

La sfârșitul lui septembrie 2008, din câte susține Cristian Rizea a existat o întâlnire între acesta și Ionuț și Camelia Bazac. O întâlnire în care Cristian Rizea a încercat să afle ce mesaj aveau de transmis de la Mircea Geoană.

Ionuț Bazac i-a spus că Mircea Geoană l-a delegat pe el să se ocupe de chestiunile materiale ale campaniei electorale și i-a transmis lui Cristian Rizea că are de plătit 100.000 de euro pentru a-i putea influența pe ceilalți membri ai Biroului Permanent Național ca să obțină un loc pe listele de candidați la alegerile parlamentare.

Conform solicitării lui Mircea Geoană, bani urmă o să ajungă la el, nu direct, ci prin intermediul lui Ionuț Bazac.

În aceste condiții, Cristian Rizea s-a dus în următoarele două-trei zile la o bancă (nominalizată în denunțul formulat de fostul deputat PSD) de unde a scos suma de 100.000 de euro. De fapt, a scos 99.600 de euro, completând cu 400 de euro.

Cristian Rizea a explicat procurorilor DNA că s-a convins că banii au ajuns la Mircea Geoană întrucât imediat ce au ieșit discuții între el și Nicușor Constantinescu, acesta a intervenit în favoarea sa.

Întrucât Rizea fusese înlăturat de pe listele PSD Constanța, Geoană i-a cerut să se deplaseze la Brăila unde îl aștepta Bunea Stancu, președintele Consiliul Județean și liderul local al partidului.

Acesta a convocat imediat Consiliul PSD Brăila și l-a prezentat pe Cristian Rizea drept candidatul trimis de Mircea Geoană.

A mai existat un moment asemănător în 2009, când Cristian Rizea a dat 200.000 euro pentru campania prezidențială a lui Mircea Geoană.

Toate aceste posibile infracțiuni de luare de mită nu au fost cercetate de procurorii DNA, fiind clasate! Folosind un artificiu, calificat de toți cei care au citit rezoluția DNA ca fiind incredibil, Mircea Geoană nu a mai fost cercetat pentru luare de mită. DNA a concluzionat că infracțiunile s-au prescris.