Editura Evenimentul si Capital

Vedeta Blindată OPANEZ, demonstraţie de forţă navală la Moldova Veche

Vedeta blindata
Autor: | | 1 Comentarii | 1808 Vizualizari

Nava are la bord 98 de guri de foc, din care un tun de 100 mm, altul de 122 mm, două mitraliere grele şi aruncătoare de proiectile reactive cu 80 de ţevi

“În cadrul programului Danube 2017, Flotila Fluvială și, în special, Comandamentul Flotilei Fluviale organizează acest exercițiu, care are câteva obiective mari, și anume instruirea echipajelor și omogenizarea acestora în executarea activităților pe fluviu, antrenarea ofițerilor tineri pe tot parcursul Dunării, până la Moldova Veche, promovarea forțelor navale, a meseriei de ofițer de marină, de maistru militar de marină, soldat gradat profesionist în Marină, dar și promovarea Ministerului Apărării Naționale. La bord avem studenți de la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” și elevi de la Școala de maiștri militari de marină. Anul acesta am avut o promoție destul de numeroasă și sperăm ca tinerii să opteze în număr cât mai mare în continuare pentru o carieră militară și, în special, o carieră în cadrul Forțelor Navale. Meseria de marinar este una frumoasă. Nu este ușoară, dar cred că poate da satisfacțiile pe care le caută un bărbat adevărat”, a declarat pentru agerpres.ro comandorul Tudorel Gîndac, locțiitorul comandantului Flotilei Fluviale “Mihail Kogălniceanu” din Brăila.

Puterea de foc a vedetei blindate

Pe navă se regăsesc 98 de guri de foc, un tun de 100 mm în prova, fabricat la Reșița, două mitraliere de calibru 14,5 și 7,62, care trag împreună cu tunul. Și cele din pupa sunt aruncătoare de proiectile reactive, 80 de țevi, de calibru 122 mm, cu o bătaie maximă de peste 20 km. Mai există un tun de calibru 30 mm în pupa și aruncătoare de rachete portabile. Pe parcursul acestei săptămâni, au avut loc mai multe opriri, la Oltenița, la Turnu Măgurele și, duminică, în Portul Moldova Veche, după care va urma un program de pregătire pe timpul marșului către Brăila, care va cuprinde antrenamente și instruirea echipajelor. Exercițiul se va încheia pe data de 17 mai.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate