Editura Evenimentul si Capital

Cartea care zguduie din temelii Vaticanul. Dezvăluiri despre homosexualitate, crime, bani în Cetatea Sfântului Scaun

Autor: | | 10 Comentarii | 7678 Vizualizari

Se poate spune că astăzi s-a declanşat prăpădul asupra Vaticanului deoarece jurnalistul Gianluigi Nuzzi nu s-a lăsat intimidat şi a mers până la capăt cu dezvăluirile din locul cel mai secret al lumii: Vaticanul. Face dezvăluiri despre homosexualitate şi conturi bancare ascunse, despre crime, despre tot ce poate fi mai rău şi greu de imaginat.

După cărţile ''Vatican S.p.a'', ''Sfinţia Sa'', ''Via Crucis'', despre secretele cele mai profunde ale Vaticanului, în această nouă carte, "Păcatul originar", Gianluigi Nuzzi scrie despre gustul banilor şi al sexului.

Un păienjeniş de povestiri devastatoare, care au suscitat în timp semne de întrebare rămase fără răspuns şi care paralizează orice reformă a papei Francisc. Autorul reconstruieşte multe adevăruri care lipseau, începând de la misterul morţii papei Luciani. Tratativa secretă dintre Vatican şi procuratura din Roma pentru a închide cazul Emanuela Orlandi, conturile cardinalilor, actori, politicieni, operaţiuni de milioane de dolari, lingouri de aur, fluvii de dolari şi drame care duc la trafic internaţional de droguri, evidenţa unui lobby gay care condiţionează greu alegerile din Vatican, de la violenţe şi presiuni comise în palatele sacre şi pentru prima dată documentate în această carte.

Iată culisele unui bloc de putere din multe puncte de vedere criminal, ramificat, care continuă să acţioneze nepedepsit, mai puternic decât orice papă, oricând capabil să se regenereze, care împiedică cu forţa şantajului şi al privilegiilor orice tentativă de reformă. '' Acel bloc de putere gestionează conturile Papilor, conturi ale unor oameni la care nici nu te-ai fi gândit, oameni care depozitau în Vatican banii pe care-i primeau de peste hotare.

Am întâlnit un băiat care şi astăzi îşi face 15 duşuri pe zi fiindcă se simte murdar. Nu pentru ceea ce a făcut, ci pentru ce a suportat'', spune Nuzzi în conferinţa de presă de astăzi. ''Cred că ceea ce face papa Francisc este cotitura către bine şi sper să reuşească'', a mai adăugat jurnalistul.

Cartea lui Gianluigi Nuzzi a intrat în vânzare astăzi. La conferință de presă, Nuzzi a mai spus că avocații săi au transmis o copie procurorului penal al Vaticanului, deoarece cel puțin unul dintre seminariști era minor în timpul presupuselor escapade. Vaticanul nu a comentat imediat.

Cartea reproduce documente din arhiva Vaticanului, care prezintă conturi de milioane de dolari în numele Papa Paul al VI-lea și al lui Ioan Paul al II-lea și al secretarilor lor. Și afirmă că puterile ascunse din Vatican blocau reformele Papei Francisc și predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea, potrivit editurii Feltrinelli. Imagini pentru Peccato originale Vatican

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate