Vasile Dâncu: Respingerea lui Iohannis ar fi motivul prin care Antonescu ar putea forţa ieşirea de la guvernare

Vasile Dâncu: Respingerea lui Iohannis ar fi motivul prin care Antonescu ar putea forţa ieşirea de la guvernare

Dacă PSD acceptă numirea lui Klaus Iohannis în Guvern se deschide un joc complicat, crede sociologul Vasile Dâncu. Despre crearea USD sociologul crede că nu e o prevestire a ruperii USL, ci doar o formulă găsită pentru alianţa electorală de la europarlamentare.

"Domnul Iohannis are o imagine bună şi mai ales notorietate, iar Crin Antonescu vrea să folosească acest capital în lupta să politică. Este o acţiune legitimă, nu cred că ar trebui ca să se inflameze cineva, are un capital de încredere în partid şi este normal să-l facă operaţional. Problema este la domnul Iohannis care participă cu acest capital şi pe care l-ar putea pierde într-o acţiune care să nu fie soldată cu victorie. (...) Dar nu sunt de acord că a făcut o mişcare de şah la PSD sau la Victor Ponta. Preşedintele PNL joacă cu spatele la zid, joacă destul de curajos, dar se apăra", a spus Vasile Dâncu, într-un interviu acordat Ziare.com.  El a arătat că PNL a pierdut în ultima vreme în sondaje puncte importante în condiţiile în care Relu Fenechiu a fost condamnat şi Radu Stroe şi-a dat demisia.

"Dacă azi PSD îl accepta pe Iohannis, evident cu anumite condiţii, se deschide un nou joc, mai complicat, unde PSD poate juca pe tot terenul şi unde nouă echipă de miniştri în frunte cu domnul Iohannis are o misiune foarte grea, să recupereze ceea ce n-au putut face vechile garnituri liberale în condiţiile în care erau în armonie cu PSD", a mai spus Dâncu. Sociologul a mai spus că marea problemă a lui Iohannis când este vorba de imagine,  este că lumea percepe că este adus la guvern că unealta politică aflată în mâna lui Crin Antonescu.

"În acest moment, are mulţi admiratori în PSD, dar dacă va fi perceput ca luptând politic cu PSD, ar putea pierde procente de imagine, în loc să câştige. Acesta este riscul la care se expune Iohannis, dar trebuie să-i respectăm dorinţa de a face pasul spre politica mare", a arătat Vasile Dâncu. Potrivit acestuia, respingerea lui Iohannis ar fi motivul prin care Crin Antonescu ar putea forţa ieşirea de la guvernare şi ar pleca spre prezidenţiale cu un Iohannis nepătat, speranţă şi vedetă.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Cred că din această cauză a dislocuit rapid miniştrii din Guvern pe care-i putea bănui că ar rămâne în Guvern în cazul unui asemenea gest de forţă. Nu putea risca să rateze o aşa acţiune de imagine", a mai spus Dâncu. CITIȚI ȘI:

  • Crin Antonescu, atac la adresa lui Ponta: Nu eu m-am dus să îmi dea Barroso lista de comenzi, ca la chelneri
  • RĂZBOI DESCHIS. Ponta, comparat cu un chelner de Antonescu. Răspunsul prim-ministrului: De când e Antonescu prieten cu Băsescu are același limbaj