Editura Evenimentul si Capital

VALAR MORGHULIS! Cei șapte căței ai Sf. Dumitru. EBU protestează. Gemenii au o zi liniștită, Fecioarele se împiedică | Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ștefănescu | Horoscopul lui Dom' Profesor
Autor: | | 1 Comentarii | 3264 Vizualizari

Horoscop. Pe 27 octombrie s-au născut Nicolo Paganini, Theodore Roosevelt, Brigitte Engerer, Costin Murgescu, Sanda Toma, Romeo Vanica, Dumitru Furdui, Mihaela Mihai, Romulus Bărbulescu.

Pe 27 octombrie, sărbătoare mare în Bucureşti, „Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, ale cărui moaşte se află în Catedrala Patriarhală” după cum precizează Calendarul Creştin-Ortodox pe 2016 editat cu Binecuvântarea Patriarhului Daniel. În „Vieţile Sfinţilor” pagina 95 îl pomenim pe preacuviosul, părintele nostru, Dimitrie cel nou din Basarabi.

Horoscop. Iată, că, începe bătălia epică pentru Parlament. Oficial, campania electorală începe pe data de 4 noiembrie. Dar, odată cu lansarea candidaturilor se poate spune că, de facto, campania a început. Observ, cu plăcere, că mai multe persoane de calitate s-au prins în lupta politică. De exemplu, marele om și medic Leon Dănăilă, un exemplu de probitatea profesională și morală. Dar și câțiva dintre bunii mei prieteni, cărora le doresc succes și noroc în lupta politică. Poate, totuși, mai este o speranță, gândesc din pustnicia mea!

Lor și tuturor le amintesc vorba din limba High Valyrian: VALAR MORGHULIS!  

Horoscop. Dar ce este în ”Kalendar”, pe 27 octombrie? Ei bine Filip Şchiopul, vechiul nostru prieten, Lupul Şchiop! Dumitru Basarabov este Filip Şchiopul! Se zice ca acesta a călcat un pui şi, pentru o asemenea greşeală, şi-a pedepsit piciorul vinovat să suporte numai el greutatea trupului, mergând şchiop (Speranţia).

Se povesteşte că Sfântul a găsit nişte câini ai nimănui şi i-a adus acasa la el. Căţeii erau în număr de şapte. Eu am nouă, dar nu sunt sfânt! Ca să-i mulţumească sfântului pentru bunătate, în fiecare zi un căţel se facea servitor şi facea toate muncile, cât ar fi fost de grele. Dacă venea un om şi-l ruga să-l facă sănătos, sfântul, cu ajutorul unui căţel îl făcea sănătos. Unii dintre câinii sfântului prindeau diavolii şi îi aduceau la Sumedru.  Căţeii aveau puterea să se ducă şi în iad, unde diavolii se temeau de ei. De atuncea diavolii au făcut o poartă mare de fier la iad, dar Filipul Şchiop tot trece prin ea.

Câinii Sf. Dumitru sunt lupii Sf. Petru şi ai Sf. Andrei.  (Speranţia, Olteanu).

Vedeţi, este creştineşte şi româneşte să adopţi căţeii, nu să-i omori! Doar musulmanii duşmănesc de moarte căţeii, de altfel este binecunoscută calificarea din cronici „câine de ghiaur” cu care era categorisit câte un biet creştin. România, prin legislaţia ei incalificabilă privind căţeii se aliniază statelor musulmane gen Irak sau Indonezia.

Cei doi sfinţi, Sf. Dumitru şi Sf. Dumitru Basarabov tind, în conştiinţa populară, să se contopească.

Basarabovul fiind şi protectorul Bucureştilor, cronicarul zice că: "...apăi în ziua de 27 octombrie, prostimea se îmbulzeşte ca să tulbure moaştele Sfântului...". Nimic nou sub soare!

Horoscop. De ce insist atâta pentru Tradiţia noastră? Păi este evident, din raţiuni economice! Fiecare ţară, fiecare popor încercă să-i încalece pe ceilalţi ca să-şi impună modul propriu de viaţă! Uitaţi-vă la chinezi, de exemplu! Au umplut lumea cu legenda mâncării lor! Mie nu îmi place, aș muri de foame dacă ar trebui să mânânc scârboșeniile lor.

Dar, chinezii promovează alimentele lor, semipreparatele lor, ustensilele lor... Fiecare produs are inclus în preţ taxe, impozite, accize care merg la statul chinez. Dacă mănânci mâncare chinezească, de exemplu, contribui la bugetul de stat al Republicii Populare China! Şi aşa pentru orice produs străin. La fel pentru cultură, muzică, cărţi, filme, parfumuri, modă, automobile etc etc.

Dragi padawani şi hobbiţi, cumpăraţi româneşti, altfel o să sărăciţi! Treziţi-vă, încă nu este prea târziu, mai ţineţi minte mândra deviză: "Prin noi înşine!"  

Horoscop. O notă specială pentru domnitorul Dimitrie Cantemir, născut în noaptea de 26 spre 27 octombrie 1673. Un Scorpion adevărat. Cu studii aprofundate asupra astrologiei persane, prin vectorul turcesc. Sub numele de Cantemiroglu este considerat un clasic al muzicii turceşti. El nu numai că a edificat un sistem de notare a muzicii, dar a şi compus mai multe piese. Vă invit să le găsiţi şi să le ascultaţi, este un adevărat regal!

Horoscop. În curierul de la Bruxelles, primul dosar, este un protest al European Broadcasting Union, EBU, adresat președintelui Iohannis, referitor la taxa radio-tv. Iată:

EBU se declara extrem de preocupata de votul Parlamentului Romaniei care intentioneaza sa desfiinteze taxa radio-TV. Intr-o scrisoare adresata presedintelui Klaus Iohannis, directorul general al EBU, Ingrid Deltenre, afirma ca aceasta miscare « va suprima rolul pe care un serviciu public eficient il poate avea intr-o societate democratica bazata pe coeziune. Ingerinta politica in treburile TVR ar putea atinge un nivel fara precedent pe ansamblul membrilor EBU. » In scrisoare se mentioneaza faptul ca posturile publice se afla deja intr-o stare de fragilitate in Romania, in special TVR, cu structurile conducatoare foarte politizate. Taxa furnizeaza circa doua treimi din fondurile posturilor publice din Europa si s-a dovedit metoda cea mai fiabila de finantare, facand legatura dintre publicul national si institutie si mentinand emisiunile fara amestec politic. « O asemenea etapa iremediabila in ce priveste finantarea televiziunii si a radioului public, ar putea fi notificata la Comisia Europeana ca o noua masura de acordare de ajutor de stat. Din experienta noastra, asemenea cazuri au nevoie de mai multi ani pentru a fi rezolvate inainte ca guvernul sa poata pune in aplicare noul sistem. Intr-o asemenea situatie, Romania ar trebui sa asigure independenta organismului de supraveghere a posturilor publice in conformitate cu directivele enuntate de Comisia Europeana in 2009, referitoare la ajutorul de stat. », se mai spune in scrisoarea adresata de EBU presedintelui Romaniei si celor doua camere ale parlamentului. Sursă net : http://www.ebu.ch/news/2016/10/ebu-appeals-to-romanian-authorities-to-preserve-licence-fee-for-psm

Gurile rele din cafenelele de pe Dorobanți spun că este o nouă inginerie. Așa cum s-a făcut cu fabrici și uzine, aduse în stare de faliment și cumpărate pe un leu, astăzi aducând mari profituri cine știe cărui străin. Se intenționează lăsarea fără finanțare a tv și radioului public, ca mai apoi să fie falimentate și privatizate, parțial, sau total, pe câțiva lei.

Cunosc bine situația, acum ani buni mă plimbam prin curtea TVR cu un PDG al TVR și cu directorul Radu Grozea, Dumnezeu să-l odihnească. Era în perioada când lucram la TVR zi-lumină, aveam zilnic, trei emisiuni. Subiectul era că din TVR pot să se croiască cel puțin cinci-șase televiziuni private. PDG-ul avea nevoie de competența mea și relațiile de peste mări și țări ca să se facă lucrurile în liniște și pace. Radu Grozea tăcea, ca un mason integru, de bune moravuri. I-am refuzat, una dintre regulile democrației moderne este existența, în fiecare stat, a unei televiziuni și a unui radio public, legate de cetățean prin taxa de abonat. Așa am învățat, așa este corect, așa trebuie să fie. Acum, se pare că cei care se ocupă, sunt niște amatori. Fac prea mult scandal. Sigur că prostimea se bucură la pomana electorală a lui Liviu Dragnea. Până la urmă am avut mereu dreptate când am susținut că majoritatea greșește întotdeauna!  Când este vorba de o inginerie, vezi Cumințenia Pământului, guvernul, clasa politică, nu ține cont de majoritate. Vorba lui Petre Țuțea, cel care a stat în temniță 13 ani pentru un popor de idioți, tot vorbele lui : ”măi taică, niște fripturiști !”

Acum mă duc la studiul meu, mâine este sâmbătă și mai am destul. Dar există întotdeauna speranța, doar mâine este, în definitiv, o altă zi !

BERBEC   Fii gata, la muncă - e nevoie de unele calităţi şi abilităţi ale tale. Încet-încet te faci de neînlocuit. Atenţie, să nu intri într-o rutină care te limitează, să fii ”pompierul de serviciu”! Dimineaţa este favorabilă lucrurilor importante profesionale. Iti pot veni unele idei interesante. Mici favoruri din partea anturajului, în special a sexului opus. Orele dimineţii sunt cele care trebuie folosite.

TAUR   Ultima zi de joi din octombrie este foarte agitată şi densă, mai ales pentru zodia ta. Ca să rezolvi cât mai multe situații trebuie sa fii calm şi realist şi să laşi graba şi nerăbdarea. Este timpul unor mai mari sau mai mici decizii. Pe care este bine să nu le amâni. Mai bine acţionează! După o perioda pe care ai caracteriza-o drept mediocra ai, în sfârşit, o zi care începe o perioadă fastă. Paşi mici, dar fermi pe drumul care ţi l-ai ales.

GEMENI   O zi ce pare liniştită. Fără frică şi fără complexe poţi rezolva azi unele situaţii considerate delicate. Concentrează-te pe problemele urgente, dar nu pierde din vedere calea ta strategică! Eşti tensionat în continuare. Mintea ta întoarce pe toate feţele lucruri deja rezolvate, dar de care eşti nemulţumit. Mereu nemulţumit. Starea aceasta se prelungeste şi te poate afecta. O zi plăcută, în primul rând pentru ca ziua încă este lungă şi promisiunile toamnei, fructele şi legumele, încă nu s-au sfârşit.

RAC  Schimbările posibile de astăzi, la care, de altfel te aşteptai, contribuie la întarirea încrederii colegilor, anturajului, familiei în tine şi la îmbunătăţirea situaţiei, a propriei imagini. Autocontrolul, stăpânirea de sine şi autodepăşirea, permanenta perfecţionare sunt singurele căi care contează. Şi te face să te simţi bine, împlinit, realizat, puternic. Pe plan emoţional, cu toate că totul pare o mare comedie, sau un scenariu care nu a fost bine montat, te complaci in continuare în jocul tău amoros.

LEU   Dimineaţa eşti cam apatic şi lipsit de initiativă, ceea ce nu te caracterizează. Poate e oboseala, poate toamna, dar nu iţi poţi permite să faci greşeli. Amână tot ce ceea ce este important! Confuzia si dezordinea sentimentala de astăzi pot deveni calitati poetice, adică acceptate de anturaj daca dai dovada de abilitate si nu vorbesti prea mult! Pe plan emoţional, nu te repezi, din nou, să faci promisiuni şi să cataloghezi oamenii şi faptele. Este o activitate păguboasă pentru tine din care te alegi cu inamici şi certuri.

FECIOARĂ    Azi te împiedici în mici obstacole ale vieţii şi te enervezi disproporţionat. Trebuie să nu mai dai sfaturi şi sentinţe cui are şi cui nu are nevoie! Concentrează-te pe interesele tale! Totuşi, o seară distractivă şi plăcută! Zâmbeşte celor din jur! Sunt mulţi care te plac, ba cineva, chiar, te iubeşte. Responsbilitatea îţi pare foarte grea, vei constata în cursul dimineţii. Simţi o oarecare presiune a evenimentelor care te obligă să-ţi organizezi efortul în viaţa profesională.

BALANŢĂ   Vrei să araţi bine şi să te simţi bine în lume, dar nu te înduri astăzi  să-ţi cumperi lucruri mai bune. Numai fii zgârcit când nu trebuie, rebuie să te respecţi, dacă vrei să fii respectat! Asta este toată filosofia, poţi să te duci la un film nou! Pe plan sentimental simţi o dorinţă impetuoasă să revii în trecut, la persoane şi sentimente din trecut.  Parcă ai uitat ceva, parcă nu eşti aşa de sigur de tine. Nu exagera cu psihanaliza că îți provoacă amețeală! Fii mai pragmatic, cu picioarele pe pământ!

SCORPION   Azi ai şanse să primeşti un dar neaşteptat, care iţi schimba brusc starea de spirit. Esti conciliant şi nu mai mai doreşti confruntări din care să ieşi învingător. Poate fi ziua de naştere? Mai multe obligaţii uitate se fac simţite mai ales spre sfârşitul zilei de astăzi. Nu incerca sa impui anturajului si lumii intregi propriul sistem de referinta, ci mai bine respecta regulile jocului ca sa obtii ce vrei. Stelele iti recomanda sa nu intri astăzi in competitie cu persoane nascute în semne de foc și de pământ, dar semnele de aer și apă te pot ajuta!

SĂGETĂTOR   E puțină liniște și de cei din jur şi nu ţi se pun prea multe sarcini pe umeri. Situaţia te bucura pentru ca ai mai mult timp pentru tine, să te ocupi de micile sau mai marile tale pasiuni. Poziţia lui Venus indică o zi favorabilă sentimental, statistic vorbind! Se face simţit un dezechilibru între activitate şi odihnă. Trebuie să încerci să te relaxezi mai mult şi să te culci mai devreme. Pe plan sentimental, fie că eşti celibatar sau nu, seducţia şi buna dispoziţie sunt coordonatele zilei.  

CAPRICORN    Astăzi ai o zi cam amestecată, aşa ca poate este bine să faci o analiza atenta şi obiectiva a realizarilor şi a eşecurilor. Trece timpul, fără riscuri şi poţi să continui pe drumul bun! Astăzi poți să ceri un favor sau o înlesnire de la anturaj, adica de la prieteni sau de la familie, acestea fiind domeniile favorizate! Mâncare mexicana sau polineziana, paste italienesti, vinuri frantuzesti si gin englezesc sunt opţiunile tale pentru o cina festivă în doi!

VĂRSĂTOR   O zi în care te simţi bine, confortabil. Poate pentru că ajungi la o înţelegere profitabilă cu cineva considerat potențial ostil. Neașteptată cotitură a destinului, paradoxală situație! Numeroase planete, adică vreo patru, îţi sunt favorabile aşa că poţi să-ţi realizezi unele dorinţe. Dupa efortul monoton de la serviciu sau unde activezi, Luna bine aspectată iti recomanda un joc pe tabletă, un biliard, sau o paradă de moda. Sau un tratament de întreţinere, masaj, poate.  Şi de ce nu, să mergi să dansezi undeva, cumva!

PEŞTI   Ești oarecum neatent, confuz, probabil din cauza oboselii cronice. Toate problemele din ultimul timp te-au făcut să-ți cam neglijezi interesele tale, dar astăzi poți recupera timpul pierdut. Poate cea mai favorabilă zi a săptămînii. Cheltuielile făcute astăzi le vei numi mai tîrziu ”investiţii inspirate”. Te bucuri de o abilitate specială şi ești cu intuiţia şi carisma personală bine aspectate. Femeile revin din nou pe primul plan, de orice sex şi orientare sexuală ai fi – sau este vorba de ceva feminin, în orice caz.   Sau/şi o rugăminte a unei femei – este bine să-i dai curs şi să ajuţi atâta cât poţi!
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
16:45 Președintele Iohannis face o declarație de presă după consultările cu partidele 16:12 CONSULTĂRI la Cotroceni. UDMR: Nu o cunoaștem pe Viorica Dăncilă/Așteptăm decizia Președintelui pentru a purta discuții cu propunerea PSD 14:54 CONSULTĂRI la Cotroceni. Băsescu a avut în „plic” două propuneri de premier 11:40 CONSULTĂRI la Cotroceni. Liderul PSD, Liviu Dragnea: „Viaţa bate filmul!” 10:52 SURPRIZĂ în POLITICĂ. Cine a CÂȘTIGAT din RĂZBOIUL Dragnea-Tudose. Indiciu: NU e NICIUNUL dintre cei doi 09:41 EXCLUSIV EVZ. LISTA NEAGRĂ a miniștrilor PSD. Opt miniștri își vor pierde portofoliile în cabinetul Dăncilă 08:40 Marcel Ciolacu a DEMISIONAT din funcția deținută în GUVERN 08:20 Badea lansează bomba: URMĂTORUL PREMIER va fi DISCIPOLUL LUI COLDEA. „PSD îşi bate joc de votanţi” 22:22 Demisia lui Tudose. SE ŞTIA DEMULT despre LOVITURA DE GRAŢIE din PSD. Poate fi numită CONFIRMAREA ANULUI 19:55 Dragnea a dezvăluit cum va alege PSD viitorul premier: „Am mână proastă! Eu nu voi mai propune niciun nume” 19:54 Horoscop. Așa cum v-am anunțat în ”Horoscopul 2018”, Mihai Tudose și-a dat demisia pe 15 ianuarie 19:23 Cine se află în spatele premierilor demiși din PSD? ASTA, DA, DEZVĂLUIRE. Seism pe scena politică. NEWS ALERT! 17:29 UN GENERAL CELEBRU I-A ÎNVENINAT pe Dragnea şi Tudose. „Ultimul supraviețuitor al epocii Băsescu” 16:50 Mihai Tudose a promovat un Penal în Guvern! De ce nu mîrîie Presa anticorupție?! România lui Cristoiu 15:15 Prima femeie PREMIER din istoria României! VIORICA DĂNCILĂ este propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru 15:01 Olguța Vasilescu: DĂNCILĂ va continua cu legile JUSTIȚIEI/. PSD îi acordă tot sprijinul 13:31 Va numi Klaus Iohannis al treilea guvern PSD după ce a promis că nu va face asta? NEWS ALERT ÎN POLITICĂ! 13:13 PSD o propune premier pe Viorica Dăncilă - UPDATE NEWS ALERT ÎN POLITICĂ! 11:17 Noul premier PSD: Firea, Stănescu, Vasilescu și Manda au refuzat. Cine este în cărți în Kiseleff 10:58 Liviu Dragnea, „SPULBERAT” la Bruxelles: „A aprins fitilul unei REVOLTE cum nu a mai fost vreodată!”

Articole salvate