Editura Evenimentul si Capital

Un controversat om de afaceri din Moldova nu s-a putut abține să nu desfășoare afaceri cu jocuri de noroc. Procurorii DNA cer arestarea sa

Autor: | | 0 Comentarii | 1166 Vizualizari

Procurorii anticorupție au anunțat că cer arestarea lui Ștefan Viorel Dănuță, trimis în judecată pentru fapte de corupție. Deși avea interdicția de a desfășura activități de jocuri de noroc, după ce a mituit doi reprezentanți ai statului, acesta și-a continuat afacerile printr-un paravan

Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Suceava a înaintat Curții de Apel Suceava referatul cu propunere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventiv pentru Ștefan Viorel Dănuță, administrator al unor societăți comerciale, cercetat cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni de dare de mită.  Ștefan Viorel Dănuță este un om de afaceri cunoscut din zona de nord a Moldovei, el deține, printre altele, restaurantul și hotelul Tex din Botoșani.

"În referatul procurorilor s-a reținut faptul că, inculpatul Dănuță Ștefan Viorel a încălcat cu rea-credință, obligația instituită de Înalta Curte de Casație și Justiție, prin Încheierea nr. 1596/24.11.2015, aceea de a nu comunica cu ceilalți inculpați, suspecți și martori din dosar sau cu membrii familiilor acestora, direct sau indirect", se precizează în comunicatul procurorilor.

De asemenea, din acțiunile întreprinse de inculpat, în ceea ce privește încălcarea acestei obligații, a rezultat intenția reală a acestuia de a deține controlul asupra unor categorii de persoane audiate în prezenta cauză.

Mai mult, așa cum rezultă din probatoriul administrat, "măsura arestului la domiciliu nu a fost de natură să determine schimbări în comportamentul inculpatului Dănuță Ștefan Viorel, acesta continuând să identifice noi oportunități de a exploata în continuare aparate de jocuri de noroc, activitate cu prilejul căreia a comis infracțiunile de corupție investigate în prezenta cauză", mai precizează DNA.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Faptele

Inspectorul Ionel Teodorescu de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc - Serviciul Teritorial Nord-Est Suceava și oamenii de afaceri Viorel Ștefan Dănuță și Costel Calistru, care au fost reținuți de DNA în luna noiembrie 2015.

Primul dintre aceștia este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, folosirea în orice mod de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, omisiunea sesizării, favorizarea făptuitorului, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Viorel Ștefan Dănuță, administrator al unei societăți comerciale, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Omul de afaceri Costel Calistru este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, în formă continuată, cumpărare de influență, complicitate la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, dar și instigare la dare de mită.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate