Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Timeo Danaos... et dona ferentes!

Autor: | | 0 Comentarii | 2916 Vizualizari

Pe 28 ianuarie s-au născut Alan Alda, Auguste şi Jean Piccard, Arthur Rubinstein, Mihail Barîşnikov, Martha Bibescu, Camil Ressu, Jean Athanasiu, Florina Cercel.

În calendar sunt Sfinţii Efrem Sirul, Isaac Sirul, Paladie, Iacob Sihastrul şi Haris.

În „kalendar”, continuă, până pe 7 februarie, sărbătorile lupilor, cu seria lor de interdicţii ciudate.

A patra zi a Filipilor de iarnă. Ziua de astăzi este „rea de arsuri şi de înec”. Trebuie ţinută ca să nu se întâmple înecul sau arsurile. Normal, nu este bine să te pui rău că... „ăia”, care te pot îneca, sau arde!

Trebuie să realizăm, dragi lupi, padawani şi hobbiţi prezenţa punitivă a celor două elemente primordiale: apa şi focul!

De astăzi încep să fie pregătite măştile şi costumele pentru „schimbarea destinului” şi ascunderea, disimularea, schimbarea numelui şi a înfăţişării celor păcătoşi ca să nu mai fie recunoscuţi de Dumnezeu, Sfinţi şi mai ales de executor, de Lupul Şchiop şi astfel oamenii să nu mai primescă pedepsa cuvenită.

Un ecou al acestui obicei de la începutul omenirii este carnavalul. De exemplu, carnavalul veneţian, rămas la nivelul Evului Mediu, când a avut maximum de simboluri, costume şi organizare. Dar originea carnavalului este mult mai veche, de la sărbătorile europene ale lupilor, probabil, după unii autori, sărbători vechi de zeci de mii de ani, din neolitic.

La noi „carnavalul” cu măşti şi reprezentări fixe a migrat spre sărbătorile de iarnă ale solstiţiului, Crăciunul, Anul Nou... Ţăranul, în general, iar ţăranul român nu face excepţie, ei bine, ţăranul a fost şi este mai comod, mai conservator, mai uşor de convins să nu facă ceva, decât să muncească, să facă ceva, chiar pentru un carnaval!

Toate aceste reguli, interdicţii, pedepse, sărbători, zei, apoi sfinţi, lupi, Filipi, aveau demult, la începutul istoriei, un singur scop: civilizarea europenilor. Civilizaţia se bazează pe reguli şi, mai ales, pe respectarea lor!

Civilizaţia, în Europa, vine, istoric vorbind, de la greci!

Toată lumea, pe la noi, îi plânge acum pe greci! Poate unde nu au informaţii, sau aşa este „politic corect”! Mă hotărâsem să nu vă mai scriu de politichie, dar nu mă lasă astrologia! Mai sună şi Skype-ul şi apar vechi colegi de acum... mulţi ani de zile. Vreo doi au fost implicaţi în campania electorală din Elada. De partea învinşilor. Nu şi-au primit toţi banii şi îi înjură... pe greci, în general! „Timeo Danaos...”!

Totuşi printre suspine şi regrete, colegii mei mai spun şi informaţii interesante. Gurile rele spun că „ΣΥΡІΖΑ” a fost dusă spre, aproape, o majoritate absolută şi de strategia excelentă a unei firme de consultanţă de marketing politic şi campanii electorale cu sediul în Hong Kong. Chinezii! Sau... britanicii?

Asta, ca şi discursul primului ministru chinez de la Davos, explică multe!

Acum două mii cinci sute de ani, nişte nebuni frumoşi, nişte greci, trei sute de spartani barau invazia asiaticilor în Europa. La Termopile.

Astăzi, grecii construiesc un pod de aur pe care să înceapă invazia asiaticilor în Europa. Se pare, tot gurile rele spun, că promisiunile electorale stupefiante ale foarte stângii (urăsc cuvântul „extremă”, parcă ar fi la fotbal) greceşti se bazează şi pe ajutorul marelui frate chinez, pe mulţii lui bani. Sfârşitul celui de al Patrulea Reich UE? Din Grecia? Probabil, coroborat cu refuzul Islandei de a adera la UE şi cu marele scandal ucrainian, ca să nu mai amintesc de afacerile necurate şi corupţia nebănuită care cresc şi devin politici în multe dintre eşaloanele UE, cu tot efortul disperat al oamenilor cinstiţi, integri şi onorabili de la comisie, controlul intern şi verificare proiecte.

Cât despre greci, nu le mai plângeţi de milă! Au găsit întotdeauna o soluţie! Cu regele, cu coloneii, cu socialiştii, cu dreapta, acum şi cu foarte stânga, cu „comuniştii”. Au trăit bine pe banii turcilor, englezilor, nemţilor... acum, poate, şi pe cei ai chinezilor. Grecii sunt hedonişti şi au o veche filosofie a vinetelor umplute, a masticii de Chios înainte de souvlaki, a cafelei, a siestei zilnice şi a după amiezelor de miercuri şi vineri când nimic nu mişcă, doar sunt zile de post!

Iar chinezii... sunt greu de ghicit, greu de înţeles! Dar întotdeauna au dorit să aibă un cap de pod în Europa! Mai ţine minte cineva pe Enver Hodja şi Albania lui?

„Poate, grecii au să arunce bordelul ăsta în aer!” s-a pronunţat un important om politic francez, referindu-se la UE şi situaţia din Grecia. Nu, nu este de stânga, ci de foarte dreapta. Undeva, extremele se întâlnesc!

 

BERBEC   Astăzi sunt aspecte amestecate, evită confuziile şi interpretările greşite, mai ales la serviciu. Dacă nu înţelegi ceva, întreabă, decât să faci o confuzie, care poate te costă şi bani!

Marte, chiar afectat, poate să îţi aducă o oportunitate neşteptată. Care prilej trebuie analizat pe îndelete - nu te repezi, ca de obicei. Nu te grăbi, dar nici nu refuza! Atenţie la „deochi”, evită persoanele cu ochii verzi care se uită fix la tine şi la durerile de cap. Banii sunt bine aspectaţi, e adevărat că sunt puţini, dar totuşi ai promisiuni că vei primi ceea ce ţi se cuvine! 

TAUR  Lucruri importante la timpul prânzului. Proiectele care încep pot aduce în viitor rezultate bune, în domeniul intereselor personale. Nu încerca să-ţi impui cu orice preţ punctul de vedere!

Perioadele tulburi, cu grad înalt de nedeterminare şi cu o puternică componentă de haos, te-au avantajat întotdeauna. În astfel de situaţii tu prevalezi prin aplicarea practică şi pragmatică al unui simţ deosebit al proprietăţii, al banului. Atenţie, însă, nu amâna, nu prelungi nejustificat – atunci pierzi! Ai o doză de comoditate, ca orice Taur, supus al indolentei Venus!

GEMENI    O atitudine elegantă, “la patru ace” dar şi o dispoziţie schimbatoare, îţi pot marca ziua. Cei pe care îi întâlneşti astăzi, par că sunt binevoitori. Încearcă să stabileşti interesele comune.

Nu te mai gândi la hoţii care se îmbogăţesc şi la curtezanele de doi bani, care o duc bine, fără să muncească... prea mult! Iar tot sistemul ăsta este o cloacă, încă mai perversă şi mai rea decât comunismul, pentru că promite premiul suprem, libertatea, fără să-ţi dea mijloacele ca să fii liber. Oricum, drumul spre Infern este pavat cu intentii bune aşa că o sa pierzi o ocazie mare cât roata carului, cu gândul la filosofii. Pentru că te-am averizat, poţi să fii mai atent şi să nu ratezi!

RAC   Ai tendinţa să renunţi repede, să dai înapoi, ca nevertebratul al cărui nume îl porţi. Încearcă să găseşti soluţii amiabile, paşnice, dar corecte, care să-ţi convină şi să rezolve situaţia!

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate