Editura Evenimentul si Capital

Tăriceanu: România poate creşte cu valori liberale. În partidele mari nu mai există dezbatere

14-06/calin-popescu-tariceanu-465x390
Autor: | | 8 Comentarii | 185 Vizualizari

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la Antena 3, că a explicat că în partidele mari nu mai există dezbaterea şi tocmai de aceea a pornit la drum cu Partidul Reformator Liberal în ideea de a moderniza România cu valori fundamental liberale.

"În România observ cu satisfacţie că există oameni care cred în valorile liberalismului şi care ni se alătură în această nouă formulă. Un electorat care este numeros, sigur, mai puţin numeros decât cel cu o abordare social-democrată, dar există şi oameni care cred în liberalism. Fie că vorbim despre clasa de mijloc, profesii liberale, sunt şi cei care nu se identifică neapărat în grupul clasic dar care cred că România se poate moderniza, poate creşte cu aceste valori", a spus Tăriceanu.

  "Vom avea congresul de constituire, vom avea alegeri. Vom avea o zi dedicată dezbaterilor politice. Să prezentăm ce vrem noi să facem, care sunt lucrurile care ne caracterizează, în aşa fel încât oamenii să poată spună "Da, sunt de acord cu valorile Partidului Reformator Liberal". Vor fi diferiţi vorbitori, amendamente, rezoluţii, până la final vom avea o viziune. Privesc cu neplăcută surprindere atitudinea partidelor mari din România care au abandonat dezbaterile. Vin televiziunile, ei aleg membri în conducere şi toată lumea pleacă acasă fericită. De aceea, vreau ca acest congres să marcheze un alt fel de a face politică în România", a adăugat fostul premier, la Antena 3

Pe de altă parte, Tăriceanu cănsideră că România are nevoie de un nou proiect politic major, iar românii de un alt tip de preşedinte decât modelul promovat de Traian Băsescu.

"România are nevoie de un program major, un proiect politic. Vreau o Românie ambiţioasă, aşa cum am spus, România vreau să devină a şaptea putere economică a Europei. O ţară care să fie considerată un adevărat partener, o ţară respectată, cu un cuvânt greu şi care poate să îşi apere şi să îşi urmărească interesele", a spus fostul liberal. 

"Băsescu a lăsat să se înţeleagă că el este într-o relaţie foarte bună cu cancelarul german Angela Merkel, dar această relaţie nu s-a văzut în niciun fel. Mă refer la gesturi politice. România are două mari probleme, începând din 2009. Refuzul Schengen şi MCV-ul. Dacă eram aşa de apropiaţi de Merkel şi de PPE, de ce nu am putut rezolva aceste probleme? Dar asta este altă discuţie", a adăugat Tăriceanu.   El a explicat că îşi doreşte să schimbe imaginea asupra preşdintelui României, după ce românii au avut un preşedinte care a divizat populaţia.   "Vreau să schimb stilul preşedintelui. Românii trebuie să vadă un alt stil de preşedinte. Acesta trebuie să fie reprezentantul tuturor românilor. Care a fost greşeala domnului Băsescu? Ori s-a poziţionat în fruntea PDL, ori şi-a creat un nou partid. A creat o falie extrem de adâncă, preşedintele nu mai trebuie să fie al unui partid, trebuie să fie al tuturor românilor. Românii au fost puşi unii înaintea altora", a încheiat Călin Popescu Tăriceanu. 

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate