Editura Evenimentul si Capital

Spitalul din Buzău pune lacătul pe ușă. Trei sferturi din medici au semnat pentru demisie

Autor: | | 1 Comentarii | 2020 Vizualizari

Victor Ioniță, președintele Sindicatului Independent al Medicilor din Buzău a declarat că 75% din doctori au semnat pentru demisia în bloc. Medicii sunt nemulțumiți de nivelul de salarizare și de condițiile din spital.

Victor Ioniță, președintele Sindicatului Independent al Medicilor din Buzău a declarat că 75% din doctori au semnat pentru demisia în bloc. Medicii sunt nemulțumiți de nivelul de salarizare și de condițiile din spital.Spitalul are 93 de medici și este în situația în care și dacă 10% din ei ar demisiona s-ar pune lacătul pe ușă.

Prin urmare, medicii cer alocarea a cel puţin 7 la sută din PIB pentru Sănătate, plata corectă a orelor de gardă, nu au fost soluţionate.

"Sindicatul a analizat situaţia în care ne aflăm, faptul că veniturile ne sunt insuficiente la nivelul societăţii, că fiecare medic trebuie să mai aibă unu, două joburi pentru a-şi putea asigura traiul, faptul că majorările de 25 la sută anunţate de la 1 octombrie sunt insuficiente, sunt perdea de fum care ascund realitatea. De foarte multă vreme suntem singurii care protejăm interesele cetăţenilor, dacă cerem condiţii mai bune în spitale, cerem pentru pacienţi, faptul că suntem din ce în ce mai puţini - nu vorbesc de centre universitare, deşi şi ele au lipsă de personal -, migraţia generată de veniturile mici, dar şi de îndemnurile politicienilor ca medicii cărora nu le convine ceva să plece. Toate astea ne-au adus aici. E o lipsă de respect pentru anii noştri de pregătire, pentru pacienţi, nu se mai poate continua aşa, mai jos statul nu ne poate împinge. Vrem să recurgem la un protest care să fie perceput acut de guvernanţi, ar putea fi grevă generală sau demisia in bloc, pentru care au optat circa 75 la sută din medicii Spitalului Judeţean", a spus, dr. Victor Ioniţă.

La următoarea întâlnire a sindicatului se va lua o decizie definitivă.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate